Ufuk 2020 NMP Alanı Toplantısı Düzenlendi

-A +A

“Ufuk 2020 Nanoteknoloji, İleri Malzemeler, İleri İmalat ve İşleme Teknolojileri (NMP) Alanı Genel Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı” 15 Eylül 2015 tarihinde TÜBİTAK Başkanlık Binası’nda düzenlendi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Hasekioğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı söz konusu toplantıya NMP alanında çalışan Türk akademi ve özel sektör kuruluşları katılım sağlandı.

Toplantı kapsamında, Ufuk 2020 programı NMP Alanı Program Komite Delegesi Dr. Volkan Özgüz’ün alan özelindeki sunumunun ardından, Prof. Dr. Mustafa ERSÖZ, COST ve NMP Alanı deneyimleri hakkında bilgiler verdi. Sunumların akabinde Abdurrahman TÜRK (Sabancı Üniversitesi) Avrupa İşletmeler Ağı, Teknoloji Transfer Ofisleri ve Evrim Özgül (Arçelik A.Ş) sanayi deneyimlerini paylaştı.  NMP Alanı ulusal irtibat noktaları Burak Tiftik ve Merve Akkuş’un NMP Alanı konu başlıkları ile ilgili sunumları sonrasında paydaşlarla iletişimi daha etkin ve verimli bir duruma getirmek üzere istişare ve görüş alışverişi yapıldı.

Üniversiteler, kamu kurumları, KOBİ’ler ve sanayi kuruluşlarının önemli rol oynadığı NMP Alanı ulusal koordinasyonu sürecinde yeni işbirliklerinin geliştirilmesi ve var olan işbirliklerinin güçlendirilmesi için önemli bir platform sağlamak amacıyla bu tür toplantıların önümüzdeki dönemlerde de tekrarlanması kararlaştırıldı.

17.09.2015