TÜBİTAK UME, N-Tipi Mikrokalorimetre Projesini Tamamladı

-A +A
Mısır Metroloji Enstitüsü (NIS) için tasarlanan Mikrokalorimetre sistemi, tamamı TÜBİTAK UME RF ve Mikrodalga Laboratuvarı tarafından tamamlanarak teslim edildi. Birincil seviye mikrokalorimetre sistemi tamamen TÜBİTAK UME ve Türkiye kabiliyetleri kullanılarak hayata geçirilmiş oldu. 
 
Proje kapsamında RAMNT firması aracılığı ile bir adet N tipi (10 MHz-18 GHz) mikrokalorimetrenin tasarımı, üretimi, fonksiyonel testi başarıyla sonuçlandırıldı ve eğitimleri de verilerek Mısır Metroloji Enstitüsü'nün kullanımına sunuldu.
Projenin tamamlanmasıyla birincil seviye mikrokalorimetre sistemi tamamen TÜBİTAK UME ve Türkiye kabiliyetleri kullanılarak hayata geçirilmiş ve başka bir ülke metroloji enstitüsünün kullanımına sunulmuş oldu.
 
Mikrokalorimetrelerin Kullanım Alanı: 
RF güç ölçümlerinde birincil seviye sistem olarak kabul edilen mikrokalorimetre, ulusal metroloji enstitüleri tarafından birincil seviye güç ölçümlerinde kullanılan güç algılayıcılarının kalibrasyonlarının gerçekleştirilmesinde kullanılıyor. Ticari olarak pazarda bulunmayan bu sistemler, projeler kapsamında, NPL (İngiltere), PTB (Almanya), LNE (Fransa), INRiM (İtalya) ve NIST (Amerika Bileşik Devletleri) gibi büyük metroloji enstitüleri tarafından üretiliyor. Her konektör tipi ve güç algılayıcısı için farklı yapıda olan mikrokalorimetreler enstitüler tarafından kendi gereksinimlerini karşılamak üzere isteğe göre tasarlanıyor.
 
16.11.2015