KKTC için Elektronik Kimlik Yönetim Sistemi ve Kamu Sertifikasyon Merkezi Açıldı

-A +A

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yürüttüğü KKTC e-Devlet Projesi kapsamında, TÜBİTAK BİLGEM tarafından KKTC’ye özgün olarak geliştirilen Elektronik Kimlik Yönetim Sistemi ve Kamu Sertifikasyon Merkezinin açılış töreni 28 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirildi. 

Yeni kimlik kartlarının dağıtımına başlandığı törende, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat kimlik kartlarını ilk teslim alanlar oldu. 

Törene, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, T.C. UDH Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ensar Kılıç, TÜBİTAK BİLGEM Başkan Yardımcısı Dr. Lami KAYA ve TÜBİTAK BİLGEM UEKAE Enstitü Müdürü Doç. Dr. Fatih ÜSTÜNER, E-Kimlik Uygulamaları Birim Yöneticisi Dr. Oktay ADALIER, Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, Türksat Genel Müdür yardımcıları Cemal Tunalı ve Dr. Halil Yeşilçimen, Türksat Bilişim İş Geliştirme ve Proje Yönetim Direktörü Ömer Faruk Çöllüoğlu ve Bilişim Sözleşme Yönetimi ve Mali Takip Direktörü Ahmet Aslanpınar katıldılar.

02.06.2015