Gaziantep TÜBİTAK Kitapları ile Buluştu

-A +A

TEKNOFEST kapsamında Gaziantep’te, 9 ilçede 1195 okula dağıtılmak üzere yaklaşık 200 bin kitap TÜBİTAK tarafından temin edilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildi.

Şahinbey Kültür ve Sanat Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen “Gaziantep TÜBİTAK Kitapları ile Buluşuyor” programına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, milletvekilleri ile öğrenciler katıldı.

Başarı elde edecekler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST için geldiği kentte kitap dağıtım etkinliğine katılmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Varank, “Gaziantep’te istisnasız her okula birer TÜBİTAK kütüphanesi kazandırıyoruz. Bu eserlerle yetişen gençlerimiz gelecekte çok önemli işlere imza atacaklar. Bilim yolunda, teknoloji yolunda önemli başarılar elde edecekler” dedi.

Nitelikli kitaplar çıkarıyoruz

TÜBİTAK yayınlarının gerçekten değerli yayınlar olduğunu ifade eden Varank, “50 yılı aşkın süredir yayınlanan dergilerimiz var. Çok nitelikli bilim kitapları çıkarıyoruz. Bunların ana okuldan liseye kadar buluşuyor olması gerçekten faydalı olacak. Şahinbey Belediyemize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Görevimiz var

Varank, şöyle devam etti: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına taşımak gibi bir görevimiz var. Bunun da yolunun katma değerli üretimden geçtiğinin farkındayız. Bunu düşünürken de hayalimizde hep gençlerimizin ne kadar cevval olduğu, ne kadar önemli işleri rahatça başarabildikleri geliyor. Burada yapılması gereken şey bu katma değeri oluşturacak insanların yetiştirilmesinden geçiyor.”

Destek vermek istiyoruz

TÜBİTAK’ın, bilim kültürünü yaygınlaştırma ve destek vermenin yanı sıra kendi enstitüsüyle çalışmalar yapan çok önemli alt yapılara sahip bir kurum olduğunu ifade eden Varank, “Türkiye'deki master planları çalışmalarına TÜBİTAK vasıtasıyla destek vermek istiyoruz. Bunun da şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gençlerimizin bilimsel kitaplarla buluşmasını önemsiyoruz

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da, Şahinbey Kültür ve Sanat Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen “Gaziantep TÜBİTAK Kitapları ile Buluşuyor” programında yaptığı konuşmada, gençlerimizin bilimsel kitap ve yayınlarla buluşmasını ve erişimlerinin teşvik edilmesini önemsediklerini belirtti.

Bilim ve teknoloji farkındalığımız arttıkça geleceğimiz parlak olacak

Prof. Dr. Mandal şöyle devam etti: “Genç insan kaynağımızı bilimsel kitap ve yayınlarla buluşturabilirsek, bilimsel ve teknolojik gelişmelere yönelik farkındalığımızı artırabilirsek ve toplumda bu farkındalığı etkin bir şekilde yaygınlaştırabilirsek, geleceğimiz de o kadar parlak olacaktır.”

Toplumda bilim farkındalığının artmasına katkı sağlıyoruz

Prof. Dr. Mandal, TÜBİTAK’ın, bilim ve toplum faaliyetleri kapsamında yayınladığı popüler bilim dergileri ve kitapları, desteklediği ve teşvik ettiği bilim toplum projeleri, etkinlikleri ve bilim merkezleri aracılığıyla toplumda bilimsel ve teknolojik yaklaşımın benimsenmesine, hayatın içindeki bilimin farkındalığının artmasına ve bu kültürün geliştirilmesine katkı sağladığını belirtti.

TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları’nda indirim uygulandı

5 Mart 2020 tarihinde Bilim ve Teknoloji haftası öncesinde Gaziantep Şahinbey Belediyesi ve TÜBİTAK arasında iş birliği protokolünün imzalandığını hatırlatan Prof. Dr. Mandal, “Protokole göre Belediye sınırları içerisinde yer alan anaokulları ile ilk, orta ve lise dereceli okullara TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları’nın indirimli olarak temin edilmesi sağlanıyor. Toplam 9 ilçede 1195 okula dağıtılmak üzere yaklaşık 200 bin kitabı temin etmiş ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize göndermiş bulunuyoruz” diye konuştu.

366 çeşit 200 bin kitap geleceğin bilim ve teknoloji yıldızlarıyla buluşturuldu

Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nde toplam 366 çeşit yaklaşık 200 bin kitabın genç insan kaynağımızla buluşturularak, bilim ve teknoloji ufuklarının açılmasının teşvik edildiğini kaydeden Prof. Dr. Mandal, “Bilimsel kitap ve yayınların Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nde geleceğin bilim ve teknoloji yıldızları için yararlı olması dileğiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

25.09.2020