Fevzi Özbey İlköğretim Okulunda Bilim ve Sanat Şenliği

-A +A

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında, 2014-2015 eğitim öğretim yılında yaklaşık 3 bin 800 eğitim kurumu desteklendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde, Fevzi Özbey İlkokul ve Ortaokulu’nda düzenlenen “Bilim ve Sanat Şenliği”nde, farklı sınıflardaki öğrencilerin çalışmaları sergilendi.

Şenliğin en dikkat çekici etkinliği 4.sınıf öğrencilerinin yaptığı “Kırılmayan Yumurta Projesi” oldu.  Bu projede öğrencilerin bilgilerini ve hayal güçlerini kullanarak yaptıkları 56 adet proje yarıştı. Öğrenciler şenlikte, gerçek hayattaki sorulara ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel yaklaşımın önemini bizzat uygulayarak/yaşayarak öğrendiler.

Fevzi Özbey İlkokul ve Ortaokulu öğrencileriyle gerçekleştirilen etkinlikte TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları ile Bilim Çocuk Dergisi tanıtıldı. Öğrencilere popüler bilim kitapları kataloğu ve kitap ayracı hediye edildi.

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Yaklaşık 3 bin 800 Eğitim Kurumu Desteklendi

 “TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlıyor. Bu program kapsamında 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında yaklaşık 3800 eğitim kurumu TÜBİTAK tarafından desteklendi.

11.06.2015