Elektrikli Araçlar Toplantısı TÜBİTAK’ta Gerçekleştirildi

-A +A

TÜBİTAK Elektrikli Araçlar Toplantısı, 25 Aralık 2012 Salı günü TÜBİTAK Başkanlık Binası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra elektrikli araçlar konusunda sektörde yetkinlik sahibi kuruluşların üst düzey Ar-Ge sorumluları, konu hakkında somut çalışmaları olan akademisyenler, şemsiye kuruluşların ve STK’ların üst düzey yöneticileri katıldı.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Necati DEMİR tarafından açılış sunumu yapılan toplantıda, elektrikli araçlarda AR-GE ve İş geliştirme konuları tartışıldı. Yapılan gurup çalışmalarında araç konsepti, segmenti, çağrı kapsamında desteklenebilecek komponentler, konsorsiyum yapısı ve iş geliştirme modeli konuları ele alındı. Teknik ve yapısal konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Öğleden sonraki oturumda ise grup çalışmalarının sonuçları grup koordinatörleri tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantının Geçmişi

12 Nisan 2012 tarihinde “Otomotiv Üst Düzey Önceliklendirme Grubu”  toplantısı düzenlenmiş, toplantıda otomotiv sektörünün öncelikli alt teknoloji konuları belirlenmiş, belirlenen konular arasında ilk sırayı ise “Elektrikli ve Hibrit Araç Teknolojileri” konusu almıştı.

Bu çerçevede, sanayi alanında "TÜBİTAK 1511 Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı", akademik alanda ise "TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı" çağrıları açılmıştı.

27 Kasım 2012 tarihinde ise, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK’ın başkanlığında “Elektrikli Araç Üst Düzey Değerlendirme Toplantısı” yapılmış ve elektrikli araçlar konusu daha ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştı.

Fotoğraflar

24.01.2013 Kurumsal, Politikalar, Ulusal BTY Stratejisi 2011-2016, Ulusal BTY Stratejisi 2011-2016