Dijital İçerikli Açık Ders Kaynakları Destekleme Programı Üniversitelerde Tanıtılıyor

-A +A

TÜBİTAK’ın 5000 Dijital İçerikli Açık Ders Kaynakları Destekleme Programı Gaziantep Üniversitesi TARGET Teknoloji Transfer Ofisi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İİBF Cemil Meriç Konferans Salonu’nda akademisyenlere tanıtıldı.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Kitaplar Müdürlüğü tarafından Gaziantep Üniversitesi TARGET Teknoloji Transfer Ofisi’nde “Akademik E-Kitap Çağrısı ve Akademik E-Ders Çağrısı ” konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Gaziantep Üniversitesi Tıp, Mühendislik Fakülteleri, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Eğitim fakültelerinden çok sayıda akademisyen katıldı. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Uzmanı İhsan Erdem KAYRAL tarafından gerçekleştirilen sunumda, çağrıların kapsamı ile ilgili detaylı bilgiler verildi ve akademisyenlerin konu ile ilgili soruları cevaplandırıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İİBF Cemil Meriç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının sunumunu ise TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığında Bilimsel Programlar Uzmanı Dr. Tuncay BAYDEMİR yaptı.

Çağrılar Yıl Sonuna Kadar Devam Edecek

5000 Dijital İçerikli Açık Ders Kaynakları Destekleme Programı kapsamında Akademik e-Kitap ve Akademik e-Ders çağrıları bireysel ve kurumsal başvurulara yönelik olarak yayımlandı. TÜBİKAK, konu ile ilgili çağrı başvurularını 31.12.2014 tarihine kadar kabul ediyor.

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 24. toplantısında, lisans düzeyinde dijital ders içeriklerinin geliştirilmesinin teşvik edilmesi ve herkesin erişimine sunulması karara bağlanmıştı. Bu karar çerçevesinde dijital içerikli açık ders kaynakları TÜBİTAK tarafından destekleniyor.

Programın genel amacı, ilk ve ortaöğretim ile yükseköğretim kurumlarında okutulan dersler için Türkçe telif kaynakları artırarak ders materyali havuzunu genişletmek ve ilköğretim, ortaöğretim, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine fırsat eşitliği sağlayacak ulaşılabilir kaynaklar üretmek.
 

26.12.2014 Destekler, Bilim ve Toplum, Ulusal Destek Programları, 5000