Azerbaycanlı Katılımcılara Liderlik Akademisi Sertifikası

-A +A

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile birlikte düzenlediği Uluslararası Liderlik Akademisi programına bu yıl Azerbaycan’daki kurumlardan katılımcılar davet edildi.

Eğitim, sosyal programlar, paneller, proje sunumları ve resmi ziyaretleri içeren programda ülkemizi temsil eden katılımcılar aynı zamanda Ar-Ge firmaları ve ilgili kamu kurumlarının yöneticileriyle bir araya geldi.

04-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen program için Azerbaycan’da çeşitli kamu kurumları ve özel sektörle birlikte, akademisyenler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan katılımcıları Dış İşleri Bakanlığı ve TİKA işbirliğiyle belirlendi.

Program sonunda Azerbaycan ve Türkiye arasında ülke ilişkileri ve üst düzey ilişkilerin çok iyi olmasıyla birlikte kamu kurumları, ar-ge merkezleri ve sivil toplum örgütleri arasındaki ilişkilerde daha çok geliştirilebilecek ve yeni çalışmaların yapılabileceği alanların değerlendirilmesi yapıldı.

TİKA başkanlık binasında gerçekleşen sertifika töreniyle program sona erdi.  Sertifika törenine TİKA Ortadoğu ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Yılmaz, TÜSSİDE Enstitü Müdürü Tezer Battal, Hacettepe Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör, Liderlik Akademisi Koordinatörü Mustafa Dişci katıldı.

Geçmişte Bosna Hersek, Kosova, Kazakistan, Tunus için de yapılan Liderlik Akademisi programının, bu yıl için 16-26 Aralık tarihlerinde de Cezayir ile de yapılması planlanıyor. 

16.10.2015