Türkiye ile Endonezya, Bilimsel ve Teknolojik İşbirliğine Gidiyor

-A +A

Endonezya Büyükelçisi Dr. Lalu Muhamad Iqbal ile Endonezya Araştırma, Teknoloji ve Yüksek Öğrenim Bakanlığı ilgili kuruluşu olan Endonezya Teknoloji Değerlendirme ve Uygulama Ajansı (BPPT) Başkan Yardımcısı Dr. Wahyu Widodo Pandoe ve beraberindeki heyet TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ziyaret etti.

Ziyaret esnasında iki ülke arasında bilimsel ve teknolojik işbirliğinin tesisi ve geliştirilmesi amacıyla bir niyet mektubu imzalandı. İmzalanan niyet mektubu ile kurumlararası bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında oluşturulabilecek işbirliği fırsatları istişare edildi. İki kurumun havacılık, savunma, imalat, ulaşım, enerji, malzeme, biyoteknoloji, sağlık, tarıma dayalı sanayi, doğal kaynaklar, çevre, bilişim, elektronik ve bilgisayar teknolojileri alanlarında işbirliği geliştirilmesi üzerinde mutabık kalındı.

Başkanımız Prof. Dr. Mandal, iki ülke arasındaki işbirliğinin aktifleştirilmesi yolunda imzalanan niyet mektubunun önemli bir adım olduğunu, yakın zamanda iki ülkenin imzalamayı planladığı Mutabakat Zaptı ile mevcut işbirliğinin güçleneceğini vurguladı. Endonezya Büyükelçisi Dr. Iqbal ve BPPT Başkan Yardımcısı Dr. Pandoe de TÜBİTAK ile aktif bir şekilde işbirliği gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duyacaklarını dile getirdiler. 

Toplantı, Başkanımız Prof. Dr. Mandal ve Dr. Iqbal’in iki ülke arasındaki bilimsel işbirliği faaliyetlerinin hızlandırılması ve ilerletilmesi hususunda mutabık kalması ve iyi niyetlerini belirtmesiyle sona erdi.
 

10.07.2019