TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

-A +A

Milletimizin egemenlik ve bağımsızlık iradesi ve mücadelesinin eseri sonucunda kazanılan Kurtuluş Savaşımızın ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz.

TÜBİTAK olarak bizler; Türkiye’nin dört bir yanında 81 ilinde içinde bilim ve teknoloji aşkı bulunan her yaş grubundan gençlerimize, öğrencilerimize ulaşıyor, teşvik ediyor; ülkemizin ihtiyaçları ve küresel rekabetine yönelik üniversite ve özel sektördeki araştırma projelerini destekliyor; merkez ve enstitülerimizde geliştirmiş olduğumuz yerli ve milli teknolojilerimiz ile ülkemiz için her alanda çalışıyoruz. 1963’den bu yana 56 yıldır ülkemiz için nasıl çalıştıysak, ülkemizin istiklal ve istikbali için bundan sonra da daha artan sorumluluklarımız ile çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

Prof. Dr. Hasan MANDAL

TÜBİTAK Başkanı

28.10.2019