Her Alanda Ben de Varım Diyen Gençliğiyle, Daha Güçlü, Bağımsız Bir Türkiye!

-A +A

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce başlattığı milli mücadelenin bugününde; bilim ve teknolojiyi benimseyen, insanlığın geleceğini ilgilendiren her alanda ben de varım diyen gençliğiyle, daha güçlü, bağımsız bir Türkiye!

Geleceğimizin teminatı sevgili gençler; bilimde ve teknolojide zamanın hızla aktığı, her an değişen ve dönüşen bir çağda yaşıyoruz.

Bu dönüşümü yaşarken; yarışın parçası olan ülkemizin en fazla ihtiyacı olan sizin hayalleriniz, sizin azminiz, sizin enerjiniz. Büyük bir arzu ve şevk ile tutunacağınız, ısrar ve sabırla peşinden gideceğiniz hedeflere ihtiyacımız var.

Emin olun ki; Türkiye’yi bilimde ve teknolojide sadece kendisine yeten değil, dünyanın taleplerine cevap verebilen stratejik bir ülke konumuna taşıyacak olan sizlerin kararlığı olacaktır.

Kıymetli gençler; imkansızlıkların kasvetle çöktüğü bir anda mücadelenin en büyüğüne başlayan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının azmini örnek alarak başaracağınıza olan inancımız tamdır.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) olarak hedeflerinize ulaşmanızda, ülkemiz için müreffeh bir gelecek inşa etme yolunuzda daima yanınızda olacağımızı, imkanlarımızı seferber edeceğimizi bilmenizi isterim.

19 Mayıs ruhuyla inanalım ki; düşünür, ısrarla uygular ve neticelendirirsek, gelecek bizim!

Bu duygu ve inanç içerisinde, milli mücadelenin 101. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mızı kutluyorum.

Prof. Dr. Hasan MANDAL
TÜBİTAK Başkanı

27.05.2020