Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatı’nda Büyük Başarı

-A +A

TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları kapsamında Bilgisayar dalında Ülkemizi bölgesel ve uluslararası arenada temsil etmek üzere yetiştirilen öğrencilerimiz, 19-25 Eylül 2022 tarihleri arasında Ukrayna’nın ev sahipliğinde 32 ülkeden 172 öğrencinin çevrim içi ortamda yarıştığı 6. Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatında (EJOI) madalya kazandılar.

Ali Alp Yazıcı, Ayhan Ünüvar, Efe Bilgin, Yavuz Selim İnan “A Takımı” (resmi takım) ve Efe Güngör, Hüseyin Buğra Dündar, İbrahim Hanif Çeker, Mustafa Yavuz Akın “B Takımı” (resmi olmayan takım) olarak Ülkemizi EJOI 2022’de temsil ettiler. A Takımımızdan Efe Bilgin gümüş madalya, Yavuz Selim İnan ve Ayhan Ünüvar bronz madalya; B takımımızdan İbrahim Hanif Çeker ve Efe Güngör bronz madalya ve Hüseyin Buğra Dündar mansiyon ödülü kazanarak ülkemiz adına şu ana kadarki en iyi dereceyi elde ettiler.

Ülkemizi uluslararası arenada temsil ederek, bizlere bu gururu yaşatan tüm alanlardaki olimpiyat takımı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Olimpiyatlara katılan öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine, başta Komite Başkanlarımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlere teşekkür ediyoruz.

27.09.2022