12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmaları Başlıyor!

-A +A

Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na başvurular, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 44 artış gösterdi. Bu yıl 12’ncisi düzenlenen yarışmaya, toplam 11 bin 352 proje başvurusu yapıldı. Başvuru yapan 15 bin 171 öğrencinin 8 bin 224’ü kız, 6 bin 947’si erkek öğrenci oldu.

Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Değerler Eğitimi, Kodlama, Tarih ve Türkçe olmak üzere sekiz alanda düzenlenen yarışmada projelerin ön değerlendirmeleri, çeşitli üniversitelere mensup uzman akademisyenlerden oluşan bölge jürileri tarafından yapıldı. Ön değerlendirme sonuçlarına göre 12 bölge merkezi ilin her birinde 80 proje, toplamda ise 960 proje, bölge yarışmalarında sergilerine katılmak üzere davet edildi.

26 Mart 2018 tarihinde Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezi ilde eş zamanlı olarak açılışı yapılacak sergiler, 28 Mart 2018 akşamına kadar bilime ilgi duyan tüm öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek. Bölgelerdeki sergi adreslerine buradan ulaşabilirsiniz.

Sergi süresince bütün projeler, akademik jürilerce değerlendirilecek ve her alanda “Birincilik, İkincilik, Üçüncülük” ödülleri alan proje sahibi öğrenci ve danışmanlarına para ve diğer ödüller, 29 Mart 2018 tarihinde yapılacak Ödül Törenleri ile verilecek. Bölge yarışmasında “Birincilik (Finalist)” ödülü alan 160 proje, 7-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında Kayseri’de düzenlenecek Final Sergisinde dereceye girebilmek için yarışacak.

26.03.2018