Burs Miktarı ve Ödeme Koşulları

-A +A

Burs süresi, 12 ayı aşmamak koşuluyla, adaya TÜBİTAK tarafından tahsis edildiği bildirilen süre kadardır. Aylık burs miktarı Avrupa ülkeleri için en fazla 1.700 Avro, Diğer ülkeler için en fazla 1.900 Amerikan doları kadardır (bkz. ülkelere göre burs miktarları). Ödemeler aylık olarak yurt içinde veya yurt dışında bulunan banka hesaplarına yapılabilir.

Uçak bileti desteği aşağıdaki alternatifler dahilinde talep edilmesi halinde TÜBİTAK tarafından sağlanacaktır;

  1. Bursiyerin kendisi, eşi ve yurt dışına çıkış tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmamış 1 çocuğu için yurt dışına tek seferlik gidiş-dönüş uçak bileti
  2. Bursiyerin kendisi ve yurt dışına çıkış tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmamış 2 çocuğu için yurt dışına tek seferlik gidiş-dönüş uçak bileti
  3. Bursiyerin kendisi, yurt dışına çıkış tarihi itibariyle 12 yaşını doldurmamış olan 1 çocuğu ve yurt dışına çıkış tarihi itibariyle en az 1 aylık sigortalı bakıcısı için yurt dışına tek seferlik gidiş dönüş uçak bileti,
  4. Bursiyerin kendisi, yurt dışına çıkış tarihi itibariyle 12 yaşını doldurmamış olan 1 çocuğu ve bursiyerin kendisinin veya eşinin annesi/ babası/kardeşi için yurt dışına tek seferlik gidiş dönüş uçak bileti.

Banka Bilgilerinin Sisteme Girilmesi

Burs başlatma belgelerinin Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’na iletilmesini takiben bursiyer, e-bideb sistemi üzerinden (https://ebideb.tubitak.gov.tr/ibanKayit.htm) banka bilgilerini girmelidir. Banka Adı, IBAN/Hesap Numarası, Swift Kodu, Ülke, Hesap Türü, ABA Numarası ve Routing Numarası** bilgilerinin sisteme girilmesi gerekmektedir. 

Banka bilgilerini sistem üzerinden girmeyen bursiyerlerin burs başlatma belgelerini iletmiş olsalar dahi burs ödemeleri gerçekleştirilmeyecektir. 

Burs ödemelerinin yapıldığı banka hesabının değiştirilmek istenmesi halinde yeni banka hesap bilgilerinin e-bideb sistemi üzerinden (https://ebideb.tubitak.gov.tr/ibanKayit.htm) güncellenmesi gerekmektedir. 

Banka bilgilerinin doğru girilmesi ve aksi durumda burs ödemelerinde yaşanacak gecikmeler bursiyerin sorumluluğundadır.

** Banka Adı, IBAN/Hesap Numarası, Swift Kodu, Ülke, Hesap Türü bilgilerinin girilmesi zorunludur.