Üniversiteli Genç Beyinlerin Projeleri Görücüye Çıktı

-A +A
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nca üniversite öğrencilerine yönelik her yıl düzenlenen 2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışması, 2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması ve 2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmalarında elemeden geçen 100 proje Hacettepe Üniversitesi Kongre Merkezi’nde sergilendi.
 
Ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda üniversite öğrencilerini çalışmalar yapmaya yönlendirmek ve özendirmek amacıyla düzenlenen bu yarışmalara, üniversite öğrencilerinin alanlarında yoğun çalışmalarının ürünü olan 296 adet proje başvurusu ön inceleme ve değerlendirmeden geçti. Söz konusu projeler arasından belirlenen 100 proje, 7-8 Ekim 2015 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Sergi Salonunda sergilenecek.
 
Serginin açılışını TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu yaptı. Arçaklıoğlu, öğrencilere yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, üretime ve girişimciliğe yönelik atılan bu ilk adımın son derece önemli olduğunu söyledi. Açılışta TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çufalı da hazır bulundu. Final Sergisinde bir anlamda görücüye çıkacak projeler seçkin katılımcılar tarafından incelenecek, proje sahipleri ile hayata geçirilebilmesi tartışılacak, aynı zamanda ilgili alanlardaki akademisyenlerden oluşan jüriler tarafından projeler değerlendirilecek. Hacettepe Üniversitesi Kongre Merkezi Oditoryum Salonunda 9 Ekim 2015 günü yapılacak ödül töreninde derece alan projeler açıklanacak. Dereceye giren proje sahibi öğrenci ve danışmanları TÜBİTAK tarafından ödüllendirilecek.
 
09.10.2015