Ana içeriğe atla
TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU

TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

.
.
.
.
  • Türkçe
  • English

Arama formu

  • Hakkımızda
  • Politikalar
  • Ödüller
  • Uluslararası
  • Teknoloji Transfer Ofisi
  • Anasayfa

Mevcut COST Aksiyonlarına Katılım Kuralları

-A +A

 COST AKSİYONLARINA KATILIM KURALLARI

  • COST (European Cooperation in Science and Technology), bilim ve teknolojide Avrupa işbirliği için oluşturulmuş olan ve ulusal kaynaklarla desteklenmiş araştırma projelerinin Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlayan hükümetlerarası bir kuruluştur.1971 yılında kurulmuş olup, ülkemiz de kurucu üyeler arasında yer almaktadır. COST’un ülkemizdeki bilimsel koordinatörlüğü TÜBİTAK tarafından yürütülmektedir.

 

  • COST’un misyonu, Avrupalı araştırmacılar arasında etkileşim ve işbirliğini destekleyerek; Avrupa’yı barışçıl amaçlar için bilimsel ve teknik araştırmada güçlendirmektir. COST ulusal olarak desteklenen tüm alanlardaki araştırma projelerinin yürütücülerinin Avrupa düzeyinde oluşturulmuş ağlara (Aksiyonlara) dahil olmalarını sağlamaktadır.

 

  • COST, araştırmanın kendisini finanse etmez. Ancak, Avrupalı araştırmacıların belirli bir konu çerçevesinde işbirliği yapmaları ve deneyim paylaşmaları için platform oluşturur. Bu bilimsel konu başlıklarına “Aksiyon” denmektedir. Aksiyonlar, benzer çalışmalar yapan Avrupalı araştırmacıları bir araya getirmektedir.

 

  • COST Aksiyon bütçesinden, Aksiyon Yönetim Komitesi (Action Management Committee-MC) ve Çalışma Grubu (Working Group-WG) toplantıları, bilimsel çalıştay ve seminerler, kısa süreli bilimsel ziyaretler, kurslar ve araştırma konferansları ve yayın için maddi destekler sağlanmaktadır.

 

  • Türkiye’nin ülke olarak belirli bir Aksiyona katılımı, ilgili Aksiyonun Ortak Niyet Beyanı’nın (Memorandum of Understanding-MoU) kabul edilmesi ile mümkündür. Bunun için de söz konusu Aksiyona en az 1 asil MC üyesinin atanması gerekmektedir.

 

  • MC üyesi olarak atanmada, Aksiyonların önerilmesi sürecinde “İkincil Öneren” (Secondary Proposer) statüsünde Aksiyonu öneren uluslararası grup içinde yer alan araştırmacılara öncelik verilir. Bu öncelik şu şekillerde gerçekleşir: İkincil Öneren statüsündeki araştırmacı Aksiyona katılmak amacıyla TÜBİTAK’a proje ile başvuruda bulunduğunda, Aksiyona katılım değerlendirmesi TÜBİTAK tarafından yapıldığı sırada, Aksiyon öneri süreci dışından bir araştırmacının katılım değerlendirmesi olumlu tamamlansa bile, ataması yapılmaz, Aksiyon önerilmesi sırasında katkı yapan araştırmacının değerlendirme sonucu beklenir ve bu sonuca göre İkincil Öneren’e öncelik verilir. Bununla birlikte, İkincil Öneren statüsündeki araştırmacı, önerilmesi sürecinde görev aldığı Aksiyon COST tarafından onaylanarak yürürlüğe girdikten sonra söz konusu Aksiyonun Ana Önereni (Main Proposer)/ Başkanından (Chair of the Action) aldığı destek mektubu ile herhangi bir süre beklemeden başvurarak atanabilmektedir.  

 

  • Bir Aksiyona MC üyesi olarak atanabilmek için her COST üyesi ülkeye tanındığı şekilde Türkiye’ye tanınan iki kişilik MC üyesi kontenjanının dolmamış olması gerekmektedir. COST Kuruluşu’na ait COST Aksiyonu katılım kuralları gereği MC toplantıları kapsamında, her ülkeden iki MC üyesinin masrafları COST Aksiyonu tarafından karşılanmaktadır.

 

  • COST Aksiyonlarına, ayrıca her 2 asil MC üyesinin yanında 3 yedek MC üyesi de atanabilmektedir. Ancak yedek MC üyeleri asil MC üyelerinin katılamadığı Aksiyon toplantılarına katılabilmeleri için atanmaktadır. Bu sebeple, yedek MC üyeleri, asil üyelerin toplantıya katılım gerçekleştireemeyecekleri durumlara yönelik MC üyelerinin talebi doğrultusunda atanabilmektedir.

 

Katılım Yöntemleri:

  1. Kabul Edilmiş Bir Aksiyonu COST’a “Main Proposer–Ana Teklif Sahibi” Olarak Öneren Bir Araştırmacı İseniz:
  1. Araştırma Desteği Talep Etmiyorsanız: TÜBİTAK’tan araştırma desteği talep etmiyorsanız, ilgili COST Aksiyonuna proje sunmadan MC üyesi olarak atanabilirsiniz.
  1. Araştırma Desteği Talep Ediyorsanız: TÜBİTAK’a Aksiyon konusu ile ilgili bir COST 2515 projesi sunabilirsiniz.

                                                                                                                                              

  1. Kabul Edilmiş Bir Aksiyonu COST’a “Main Proposer-Ana Teklif Sahibi” Olarak Öneren Bir Araştırmacı Değilseniz:

 

  1. Projeniz Yoksa-COST Projesi Sunulması:

MC asil üye Kotası uygun, yürürlükteki bir Aksiyona söz konusu Aksiyonun konusuyla uyumlu yeni bir TÜBİTAK “2515 COST Destek Programı” projesi sunarak katılım sağlayabilirsiniz. Başvuruda bulunmak için uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden programa ulaşmanız ve ilgilendiğiniz COST Aksiyonunun Mutabakat Zaptı (Memorandum of Understanding – MoU)[1] dokümanı çerçevesinde başvurunuzu sistem üzerinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir. TÜBİTAK ilgili Araştırma Destek Grubundaki değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra desteklenmesine karar verilirse, İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’nce ilgili Aksiyona MC üyesi olarak atamanız gerçekleştirilmektedir.

"2515 COST Destek Programı" web sayfası için tıklayınız.

2515 COST Destek Programı projesi, bir COST Aksiyonuna MC asil üyesi olarak atanabilmek amacıyla sunulmalıdır. Dolayısıyla, yeni bir 2515 COST Destek Programı projesi önerebilmek için; katılım sağlanması planlanan Aksiyonun Türkiye’ye tanınan 2 kişilik MC asil üye kotasının (çevrimiçi proje başvurusunun yürütücü tarafından onaylandığı tarihte) yeni bir kişinin atanmasına uygun olacak şekilde boş olması gerekmektedir. Çevrimiçi başvurusu yapılan projenin yürütücü tarafından onaylandığı tarihte, katılım sağlanacak Aksiyonun 2 kişilik MC asil üye kotasının dolu olması durumunda başvurular iade edilecektir.

Elektronik başvuru onay tarihinde MC üye kotası boş olan, ancak proje değerlendirmesi sırasında kotası dolan Aksiyona, proje değerlendirmesi olumlu sonuçlanan araştırmacı yedek MC üyesi olarak atanacaktır.

Yedek üye olmak amacıyla 2515 COST Destek Programı başvurusu gerçekleştirilememektedir. Farklı bir katılım kuralı ile Aksiyona atanmış COST Aksiyon asil üyeleri üyelikleri devam ederken 2515 COST Destek Programına başvuruda bulunulabilmektedir.

 

  1. Devam eden veya sona ermiş projeniz varsa

 

  1. TÜBİTAK – ARDEB Projesi, 1001/3501/1003/İkili İşbirliği ile Katılım

Halihazırda yürürlükte olan veya başvuruya konu Aksiyonun yürürlüğe girdiği tarihten[2] en fazla 3 yıl önce sona ermiş; Aksiyonun konusuyla uyumlu, bir 1001/3501/1003/İkili İşbirliği projesinin yürütücüsü veya araştırmacısı olmanız durumunda, söz konusu proje kapsamında ilgili Aksiyona MC üyesi olarak atanabilmeniz mümkün olabilmektedir. Bunun için; söz konusu proje ile ilgili COST Aksiyonuna katılmak istediğinize dair projenizin türü (1001/3501/1003/İkili İşbirliği projesi), projenin numarası, başlık bilgileri ile COST Aksiyon kodu ve başlığını içeren bir dilekçeyi TÜBİTAK İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’ne; pdf olarak e-posta yoluyla uidb@tubitak.gov.tr adresine iletmeniz gerekmektedir. Projenin Aksiyon konusu ile uyumluluğu, ARDEB ilgili Araştırma Destek Grubu tarafından değerlendirildikten sonra, Aksiyona MC üyesi olarak  atanmanızın uygun görülmesi durumunda, İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’nce ilgili Aksiyona MC üyesi olarak atamanız yapılmaktadır. Ancak projenizin statüsü aynı kalacak, uluslararası proje statüsüne sahip olmayacak, projenizde herhangi bir değişiklik gerçekleşmeyecek, sadece MC üyeliğine atanmanız sağlanmış olacaktır.

Aynı proje ile farklı Aksiyonlara yürütücü ve araştırmacılar başvuruda bulunabilir.

Aynı proje ile aynı Aksiyona sadece ya araştırmacı ya da yürütücü başvurabilmektedir.

“Araştırmacı” statüsünde görev alınan proje ile başvuru durumunda proje yürütücüsünden imzalı onay almaları ve başvuru sırasında bu belgeyi de diğer başvuru belgeleriyle birlikte iletmeleri gerekmektedir.

Başvuru tarihinde MC üye kotası boş olan, ancak proje uyumluluk değerlendirmesi sırasında kotası dolan Aksiyona, uyumluluk değerlendirmesi olumlu sonuçlanan araştırmacı yedek MC üyesi olarak atanacaktır.

 

  1. TÜBİTAK – TEYDEB Projesi, 1501/1505/1507/1509/1511 ile Katılım

Halihazırda yürürlükte olan veya başvuruya konu Aksiyonun yürürlüğe girdiği tarihten[3] en fazla 3 yıl önce sona ermiş; Aksiyonun konusuyla uyumlu, bir Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) destekli 1501, 1505, 1507, 1509 ya da 1511 projesinin yürütücüsü veya araştırmacısı olmanız durumunda, söz konusu proje kapsamında ilgili Aksiyona MC üyesi olarak atanabilmeniz mümkün olabilmektedir. Bunun için; 1501/1505/1507/1509/1511 kodlu TEYDEB projeniz kapsamında ilgili COST Aksiyonuna katılmak istediğinize dair projenin tür (1501/1505/1507/1509/1511), numara, başlık  bilgileri ile COST Aksiyonunun kodunu ve başlığını içeren bir dilekçeyi TÜBİTAK İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’ne pdf olarak e-posta yoluyla uidb@tubitak.gov.tr adresine iletmeniz gerekmektedir. Projenin Aksiyon konusu ile uyumluluğu, TEYDEB tarafından değerlendirildikten sonra, Aksiyona MC üyesi olarak atanmanızın uygun görülmesi durumunda, İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’nce ilgili Aksiyona MC üyesi olarak atamanız yapılmaktadır. Ancak projenizin statüsü TEYDEB’te desteklendiği şekliyle kalacak, projenizde herhangi bir değişiklik olmayacak, sadece MC üyeliğine atanmanız sağlanmış olacaktır.

Aynı proje ile farklı Aksiyonlara yürütücü ve araştırmacılar başvuruda bulunabilir.

Aynı proje ile aynı Aksiyona sadece ya araştırmacı ya da yürütücü başvurabilmektedir.

“Araştırmacı” statüsünde görev alınan proje ile başvuru durumunda proje yürütücüsünden imzalı onay almaları ve başvuru sırasında bu belgeyi de diğer başvuru belgeleriyle birlikte iletmeleri gerekmektedir.

Başvuru tarihinde MC üye kotası boş olan, ancak proje uyumluluk değerlendirmesi sırasında kotası dolan Aksiyona, uyumluluk değerlendirmesi olumlu sonuçlanan araştırmacı yedek MC üyesi olarak atanacaktır.

 

  1. TÜBİTAK-BİDEB Bursiyerliği

Halihazırda yürürlükte olan veya başvuruya konu Aksiyonun yürürlüğe girdiği tarihten en fazla 3 yıl önce sona ermiş; TÜBİTAK BİDEB 2232 ya da 2236 programları kapsamındaki ve Aksiyonun konusuyla uyumlu projesi bulunan bir araştırmacı iseniz, anılan BİDEB programları kapsamında ilgili Aksiyona MC üyesi olarak atanabilmeniz (Aksiyona katılmanız) mümkün olabilmektedir. Bunun için;  2232 ya da 2236 kodlu BİDEB bursunuz kapsamında ilgili COST Aksiyonuna katılmak istediğinize dair (bursunuzun tür (2232 /2236), bursunuz çerçevesindeki araştırmanın başlık bilgileri ile COST Aksiyon kodunu içeren) bir dilekçeyi TÜBİTAK İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğüne pdf olarak e-posta yoluyla uidb@tubitak.gov.tr adresine iletmeniz gerekmektedir. Bursunuz kapsamında BİDEB’e sunduğunuz araştırma önerisinin Aksiyon konusu ile uyumluluğu ARDEB tarafından değerlendirildikten sonra, Aksiyona MC üyesi olarak atanmanızın uygun görülmesi durumunda, ilgili Aksiyona MC üyesi olarak atamanız yapılmaktadır. Ancak bursunuz BİDEB’te desteklendiği şekliyle  kalacak, herhangi bir değişiklik olmayacak, sadece MC üyeliğine atanmanız sağlanmış olacaktır.

Başvuru tarihinde MC üye kotası boş olan, ancak uyumluluk değerlendirmesi sırasında kotası dolan Aksiyona, uyumluluk değerlendirmesi olumlu sonuçlanan araştırmacı yedek MC üyesi olarak atanacaktır.

 

  1. Avrupa Birliği Çerçeve Programı Projesi

Halihazırda yürürlükte olan veya başvuruya konu Aksiyonun yürürlüğe girdiği tarihten en fazla 3 yıl önce sona ermiş, Aksiyonun konusuyla uyumlu bir Avrupa Birliği Çerçeve Programı projeniz var ise, söz konusu proje kapsamında da ilgili Aksiyona MC üyesi olarak atanabilmeniz mümkün olabilmektedir. Bunun için, yürüttüğünüz/ortağı olduğunuz Avrupa Birliği Çerçeve Programı projenizin onaylı basılı metninin ve ilgili Aksiyona projenizle katılmak istediğinize dair dilekçenin TÜBİTAK İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğüne pdf olarak e-posta yoluyla uidb@tubitak.gov.tr adresine iletilmesi gerekmektedir. Söz konusu projenin Aksiyon konusu ile uyumluluğu, araştırmacı olarak sizin projedeki rolünüz ARDEB tarafından değerlendirildikten sonra, Aksiyona MC üyesi olarak atanmanızın uygun görülmesi durumunda, tarafımızca ilgili Aksiyona MC üyesi olarak atamanız yapılmaktadır.

Başvuru tarihinde MC üye kotası boş olan, ancak proje uyumluluk değerlendirmesi sırasında kotası dolanAksiyona, uyumluluk değerlendirmesi olumlu sonuçlanan araştırmacı yedek MC üyesi olarak atanacaktır.

 

  1. Diğer Ar-Ge Projeleri

Halihazırda yürürlükte olan veya başvuruya konu Aksiyonun yürürlüğe girdiği tarihten en fazla 3 yıl önce sona ermiş, katılmak istediğiniz Aksiyonun konusu ile ilgili bir Kamu Kurumu/Araştırma Merkezi/Araştırma Hastanesi tarafından desteklenen bir Ar-Ge projeniz var ise, söz konusu proje kapsamında ilgili Aksiyona MC üyesi olarak atanabilmeniz mümkün olabilmektedir. Bunun için, yürüttüğünüz projenin metninin, destekleyen kurum yetkilisi tarafından imzalanmış olan ve projenin bütçe ve süre bilgisini içeren destek/onay yazısının, söz konusu proje ile hangi Aksiyona katılmak istediğinize dair dilekçenin TÜBİTAK İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’ne pdf olarak e-posta yoluyla uidb@tubitak.gov.tr adresine iletilmesi gerekmektedir. Söz konusu projenizin Aksiyon konusu ile uyumluluğu TÜBİTAK Araştırma Destek Grupları tarafından değerlendirildikten sonra uygun görülmesi durumunda, tarafımızca ilgili Aksiyona MC üyesi olarak atamanız yapılmaktadır.

NOT: Üniversitelerce desteklenen Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) ile COST Aksiyonlarına katılım başvurusu gerçekleştirilememektedir.

Başvuru tarihinde MC üye kotası boş olan, ancak proje uyumluluk değerlendirmesi sırasında kotası dolan Aksiyona, uyumluluk değerlendirmesi olumlu sonuçlanan araştırmacı yedek MC üyesi olarak atanacaktır.

 

  1. Diğer Durumlar:

 

  1. Aksiyon Başkanı Destek Mektubu ile Katılım

MC asil üye kotası atanabilmek açısından uygun, COST Üst Düzey Temsilciler Komitesi onay tarihi (CSO approval date) üzerinden 1 ay geçmiş olan COST Aksiyonlarına ilgili Aksiyonun başkanından (Chair of the Action)/Ana Önereninden (Main Proposer) alınan destek mektubu ile MC üyesi olarak atanabilmeniz mümkün olmaktadır. Bunun için; söz konusu COST Aksiyonunun başkanı/Ana Önereninden alınan destek mektubunu, TÜBİTAK Araştırmacı Bilgi Sistemi’nden (ARBİS) alacağınız güncel özgeçmişinizi, TÜBİTAK İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’ne elektronik posta yoluyla, uidb@tubitak.gov.tr adresi vasıtasıyla iletmeniz gerekmektedir. Destek mektubunun Kurumumuza iletildiği tarihte değerlendirme süreci devam eden COST katılım başvurularının bulunması durumunda atamanın gerçekleştirilebilmesi için söz konusu başvurulara yönelik değerlendirme süreçlerinin sonuçlanması beklenecektir. Sunulan belgelerin Aksiyon başlığına uygunluğu UİDB tarafından değerlendirilecektir.

NOT: Aksiyonun öneri sürecinde İkincil Öneren statüsünde görev alan araştırmacılar COST Üst Düzey Temsilciler Komitesi Onayı (CSO Approval Date) üzerinden 1 ay süre geçmesini beklemeden destek mektubu ile başvurabilmektedirler.

Aksiyon öneri sürecinde asil üye kotasından fazla İkincil Öneren statüsünde Türk araştırmacının bulunması/TÜBİTAK’a destek mektubu ile aynı Aksiyon için başvuruya uygun Aksiyon kotasından fazla sayıda başvuru yapılması halinde başvuranlar arasından hangi araştırmacıların asil hangi araştırmacıların yedek MC üyesi olarak atanacağı Aksiyon Başkanının görüşü, başvuru sahiplerinin kendi aralarında asil ve yedek üyeleri belirlemeleri veya COST Mükemmeliyet ve Kapsama Politikası (COST Excellence and Inclusiveness Policy) doğrultusunda TÜBİTAK İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’nce karara bağlanacaktır.  

 

  1. TÜBİTAK Merkez/Enstitü Araştırmacısı Olarak Katılım

COST Aksiyonlarına katılmak isteyen TÜBİTAK Merkez/Enstitülerinde görev yapan araştırmacıların “TÜBİTAK Merkez/Enstitü Araştırmacısı Olur Yazısı” şablonunu kullanarak Enstitü Müdürlüğü’nden (TÜBİTAK MAM Başkanlığı’na bağlı Enstitüler için MAM Başkanlığı’ndan) Aksiyon konusu ile ilgili bir projede çalıştığına veya çalışma alanlarının Aksiyon konusu ile uyumlu olduğuna dair olur almaları gerekmektedir. Anılan olur yazısı ekine ise, eğer Aksiyon konusuna uygun çalıştığı projesi varsa, söz konusu projenin metnini ve Aksiyon Ortak Niyet Beyanını (MoU), eğer projesi yoksa Merkez/Enstitü’de çalıştığı konuların kısa bilgisini ve Aksiyon ile uyumluluğunu açıklayan özeti ile Aksiyon Ortak Niyet Beyanını (MoU)  koyarak, dilekçesi ve tüm bu dokümanları TÜBİTAK İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’ne e-posta yoluyla uidb@tubitak.gov.tr adresine iletmesi gerekmektedir. Değerlendirme, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından gerçekleştirilecektir.

 

Önemli Hususlar:

 

  1. TÜBİTAK ARDEB ve TEYDEB projelerinde araştırmacı olarak görev yapan kişiler, proje yürütücülerinden onaylı yazı almaları koşuluyla COST Aksiyonlarına katılım amacıyla başvurabilirler. Ancak aynı proje ile bir Aksiyona sadece ya araştırmacı ya da yürütücü başvuruda bulunabilmektedir.

 

  1. Aynı TÜBİTAK ARDEB veya TEYDEB projesindeki farklı kişiler (yürütücü veya araştırmacılar) tarafından söz konusu proje ile farklı Aksiyonlara başvuruda bulunulabilir ancak bir kişi aynı proje ile birden fazla Aksiyona başvuruda bulunamamaktadır.

 

  1. Proje ekibinde yer alan sadece yürütücü ve araştırmacılar COST Aksiyonlarına katılım için başvuru yapabilirler. Danışmanlar başvuruda bulunamamaktadır.

 

  1. Devam etmekte olan TÜBİTAK projeleri ile katılım durumunda projenizin statüsü değişmemekte (örn: İkili İşbirliği Projesi ise İkili İşbirliği Projesi, 1001 ise 1001, 3501 ise 3501 olarak kalmakta) COST projesi statüsüne dönüşmemektedir.

 

  1. Bir Aksiyona CSO onay tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonra katılım başvurusu yapılırsa MC Üyesi olarak atandıktan sonra Aksiyona kabul edilmek için Aksiyon MC onayı gerekmektedir. Bu sürece TÜBİTAK müdahil olamamaktadır.

 

  1. Bir Aksiyona asil üye kotası dolana kadar gerçekleştirilen tüm başvurular değerlendirmeye alınmakta olup alınan başvurular başvuru tarihi sırasına göre kaydedilmektedir. Aksiyonlara Aksiyon asil üye kotasından fazla sayıda başvuru yapılabilmekte olup bu başvuruların toplam asil üye kota sayısından fazlasının desteklenmeye uygun bulunması durumunda başvuru tarihi sırasına göre asil ve yedek üye olarak atamalar gerçekleştirilmektedir.  

 


[1] Aksiyon Mutabakat Zaptı COST web sitesinde (https://www.cost.eu/) her bir Aksiyonun kendi sayfasından inidirilebilmektedir. 

[2] COST Aksiyonları, COST Üst Düzey Temsilciler Komitesi (Committee of Senior Officials-CSO) onayı ile yürürlüğe girmektedir. CSO Onay Tarihi bilgisi her bir Aksiyonun sayfasında “Parties” başlığı altında yer almaktadır.

 

Genel Bilgi

Genel Bilgi
COST'un Yapısı
Fon Mekanizması
Yönetim Komitesi ve Çalışma Grubu Üyeliği
Mevcut COST Aksiyonlarına Katılım Kuralları
Yeni COST Aksiyonu Önerme
Diğer COST Ağ Destekleri: Kısa Süreli Bilimsel Ziyaret (STSM) ve Uluslararası Konferans (ITC Conference)
COST Aksiyonu Teşvik Ödülü

Araştırma Programları

TÜBİTAK COST Destekleri (2515 ve 2519 Destek Programları)

İlgili Dokümanlar

İlgili Dokümanlar

İletişim

İletişim
Sizlerden Gelen Sorular

TÜBİTAK

  • Başkanlık Birimleri
  • Merkez ve Enstitüler
  • Hızlı Erişim
Teknofest 2020 Gaziantep

İLETİŞİM

  • TÜBİMER
  • E-TÜBİTAK
  • TÜBİTAK Çağrı Merkezi
  • Arabuluculuk Komisyonu
  • 444 6690

ARŞİV

  • Haber Arşivi
  • Fotoğraf Galerisi
  • Video Galerisi
  • Projeler Veritabanı
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşudur.

KVKK
TÜBİTAK Başkanlık
Tunus Caddesi No:80
06680 Kavaklıdere Ankara
0312 468 5300

0312 298 1000

Haber ve Duyuruları almak için,
    TÜBİTAK
  • SİTE HARİTASI
  • RSS
© 2021 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu. Her hakkı saklıdır.
Web sitesi hakkındaki görüşlerinizi belirtmek için tıklayın.

  • Hakkımızda
    • Biz Kimiz?
    • Yönetim Kurulu
    • Üst Yönetim
    • Mevzuat
    • Organizasyon Şeması
    • Strateji Belgeleri, Mali Tablolar
    • Sayılarla TÜBİTAK
    • Hizmet Envanterleri
    • İhaleler
    • Tanıtım Materyalleri
  • Politikalar
    • BTY İstatistikleri
    • BTY Kılavuzları
  • BTYK
    • Toplantılar
  • Ödüller
    • Formlar ve Esaslar
    • 2019 Yılında Ödül Alanlar
    • Geçmiş Yıllarda Ödül Alanlar
  • Uluslararası
    • Çok Taraflı Programlar
    • İkili Proje Destekleri
    • EUREKA
    • Çerçeve Programları
    • Uluslararası Fırsatlar
    • Uluslararası Üyelikler
  • Teknoloji Transfer Ofisi
    • Hakkımızda
    • Mevzuat
    • Patentler
    • İlanlar
    • Sözlük

  • Akademik
    • Ulusal Programlar
    • Uluslararası Programlar
    • Konuk Araştırmacı Programları
    • Hakem ve Panelistler
    • Uygulamalar ve Yönergeler
  • Sanayi
    • Ulusal Programlar
    • Uluslararası Ortaklı Programlar
    • Sanayi Teşvikleri
    • Hakem ve Panelistler
  • Kamu
    • Ulusal Programlar
    • Uluslararası Programlar
    • Hakem ve Panelistler
  • Bilimsel Etkinlik
    • Etkinlik Düzenleme
    • Etkinliklere Katılım
    • Hakem ve Panelistler
    • Uluslararası Destekler
  • Bilim ve Toplum
    • Ulusal Programlar
    • Uluslararası Programlar
    • Hakem ve Panelistler

  • Lisans/Önlisans
    • Burs Programları
    • Mentorluk Desteği Programı
    • Panelist ve Dış Danışmanlar
  • Lisansüstü
    • Eğitim Burs Programları
    • Araştırma Burs Programları
    • Panelist ve Dış Danışmanlar
    • Uluslararası Burslar
  • Doktora Sonrası
    • Araştırma Burs Programları
    • Panelist ve Dış Danışmanlar
    • Uluslararası Burslar
  • Yabancılara Yönelik
    • Araştırma Burs Programları
    • Panelist ve Dış Danışmanlar
    • Uluslararası Burslar

  • Merkez - Enstitüler
    • MAM
    • Çevre ve Temiz Üretim E.
    • Enerji Enstitüsü
    • Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji E.
    • Gıda Enstitüsü
    • Kimyasal Teknoloji Enstitüsü
    • Kutup Araştırmaları Enstitüsü
    • Malzeme Enstitüsü
    • Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü
  • Merkez - Enstitüler
    • BİLGEM
    • Bilişim Teknolojileri E.
    • İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü
    • Siber Güvenlik E.
    • Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma E.
    • Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü
  • Ar-Ge Birimleri
    • Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE)
    • Uzay Teknolojileri Araştırma E. (UZAY)
    • Ulusal Metroloji E. (UME)
    • Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (RUTE)
    • Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE)
    • Türkiye Sanayi Sevk ve İdare E. (TÜSSİDE)
    • TEKSEB ve TEKNOPARK
  • Ar-Ge Kolaylık Birimleri
    • Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi M. (ULAKBİM)
    • Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL)
    • TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG)
  • Ürün&Projeler
    • MAM Ürünler
    • RASAT
    • BALİSTİKA
    • Akıllı Kimlik Kartı
    • Hassas Güdüm Kiti
    • Üç Boyutlu Mayın Dedektörü
    • Füze Gözü
    • BÜTÜNLEŞİK Projesi
    • Teknoloji Transferleri
    • Teknoloji Transferine Konu Olan Ürünler