TÜBİTAK Üniversiteliler için ‘Yazılım Kampı’ Düzenliyor

-A +A

TÜBİTAK, Pardus kapsamındaki açık kaynaklı yazılım yelpazesinin genişletilmesi amacıyla “Yazılım Kampı” düzenliyor. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılabileceği kamp için proje başvuruları 27 Mayıs’ta sona eriyor.

TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM), bu yıl ilk kez Pardus Yazılım Kampı düzenliyor. Kampta üniversite öğrencileri, yüksek lisans veya doktora öğrencileri liderliğinde açık kaynaklı kod geliştirecekler. Pardus Projesi kapsamındaki açık kaynaklı yazılım yelpazesinin genişletilmesi amacıyla düzenlenen yazılım kampına, öğrenciler bulundukları illerden katılabilecekler. Üç ay sürecek kamp boyunca her öğrenci bir lider ile birlikte proje geliştirecek. Kamp için yüksek lisans veya doktora öğrencileri 27 Mayıs’a kadar proje başvurusunda bulunacak. Projeyi birlikte gerçekleştirdikleri üniversite öğrencilerini ise “kamp.pardus.org.tr” sitesine üye olan öğrenciler arasından kendileri seçecekler.

Kampa Her Bölgeden 3 Üniversite Katılacak

Pardus Yazılım Kampı’na ülkemizin her bir bölgesinden 3 olmak üzere toplam 21 farklı üniversiteden projeler katılacak. Her bir projede bir üniversite öğrencisi; yüksek lisans veya doktora öğrencileri liderliğinde bir proje gerçekleştirecek. Öğrenciler, TÜBİTAK’ın belirlediği cihaz yönetimi, dağıtık iz/log yönetimi, e-Posta, eğitim teknolojileri, içerik dağıtımı, kimlik yönetimi, Libre ofis, masaüstü ve uygulamalar, mobil, Pardus kurulumu, yazıcı keşfi ve sürücü uyumlaştırma, uzaktan yönetim uygulamaları ve yedekleme gibi konularındaki projeleriyle kampa başvuru yapabilecek. Bununla birlikte liderler kendi özgün önerilerini de yapabilecekler. 

Proje geliştirme faaliyetine katılan lisans öğrencilerine 2.000 TL ve proje lideri görevindeki yüksek lisans veya doktora öğrencilerine ise 3.000 TL telif ücreti ödemesi, projeden ve gerçekleştirim başarısından bağımsız olarak istisnasız yapılacak. Kampta dereceye giren ilk 3 proje ise ayrıca ödüllendirilecek.

Pardus Yazılım Kampı için 27 Mayıs’ta son bulacak başvurular hakkında ayrıntılı bilgi “kamp.pardus.org.tr” internet sitesinde yer alıyor. Kamp, 21 Haziran’da başlayacak ve 23 Eylül’de bitecek.

13.05.2013