TÜBİTAK 52 YAŞINDA

-A +A

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜBİTAK'ın ülkenin kalkınma hedeflerine paralel olarak, bilim ve teknoloji alanında araştırma ve geliştirme çalışmalarını başarıyla üstlenen güzide bir kurum olduğunu ifade etti.

Başbakan Davutoğlu'nun, TÜBİTAK'ın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladığı bildirildi. Davutoğlu mesajında, bilim ve teknolojinin bugün yüksek medeniyet seviyesini oluşturan unsurların en başında geldiğini, toplumların gelişmesinde hayati ölçüde belirleyici olduğunu belirtti.

Geleceğin dünyasını bilim üreten, bunu doğru ve etkin kullanan milletlerin şekillendireceğini vurgulayan Ahmet Davutoğlu, "Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne erişme çabamızda bilim, bilgi, teknoloji ve insan kaynağına yapılan yatırımlar büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Bu bakımdan, hükümet olarak bilim ve teknolojiye büyük önem atfettiklerini, bilgi ve teknoloji üreten ülkeler arasında üst sıralarda yer almak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"TÜBİTAK, ülkemizin kalkınma hedeflerine paralel olarak, bilim ve teknoloji alanında araştırma ve geliştirme çalışmalarını başarıyla üstlenen güzide bir kurumumuzdur.

Ülkemize birçok proje, araştırmacı ve bilim insanı kazandıran, sanayimizin, bilim ve teknoloji politikalarımızın gelişmesinde katkıları olan TÜBİTAK, bundan sonra da Türkiye'nin geleceğe hazırlanmasında bu önemli rolü üstlenmeye devam edecektir. Bu düşüncelerle, TÜBİTAK'ın kuruluş yıl dönümünü kutluyor, değerli mensuplarına başarılarının devamını diliyorum."

24.07.2015