TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarının Kazananları Belli Oldu

-A +A

TÜBİTAK BİDEB - Yarışmalar Grubu tarafından ön lisans ve lisans öğrencilerinin ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yönelik olarak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen "2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları"nın kazananları belli oldu. Birincilik ödülünü kazanan öğrencilerimiz, ödüllerini, İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenen TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen ödül töreninde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldılar.

Bu yıl yedincisi düzenlenen yarışmada, öğrencilerimiz; Akıllı Şehirler ve Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji ve Çevre, Gıda ve Tarım, Makine İmalatı ve Otomotiv, Sağlık, Savunma, Uzay ve Havacılık, Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik kategorilerinde projelerini sundular.

Program kapsamında 14 Şubat – 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında 160 farklı üniversiteden toplam 1640 başvuru alındı. Yapılan ön inceleme ve jüri değerlendirmeleri sonucunda 613 proje (1107 öğrenci) Bölge Yarışmalarına davet edildi.

Bölge sergileri 24-26 Haziran tarihlerinde Ankara, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Konya illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 27 Haziran’da düzenlenen ödül törenleri ile 112 Birincilik, 79 İkincilik, 78 Üçüncülük olmak üzere toplam 269 projeye ödül verildi.

Bölge yarışmalarında Birincilik derecesi alan 112 projenin, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bünyesinde 18-22 Eylül 2019 tarihleri arasında final sergisi düzenlendi. Final değerlendirmesi sonucu için tıklayınız.
 

21.09.2019