Avrupa İşletmeler Ağı Çalıştayı Düzenlendi

-A +A

Ufuk 2020 Programı kapsamında, “Avrupa İşletmeler Ağı Çalıştayı” TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği (AB) İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME) kapsamında kurulan Avrupa İşletmeler Ağlarının (Enterprise European Network) Türkiye Konsorsiyumlarına yönelik Ufuk 2020 Programı “Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Çalıştayı” ülkemizin de içinde bulunduğu 11 Konsorsiyumunda yer alan ortakların katılımı ile TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirildi.

Çalıştay, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. M. Alper Kutay’ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından program, KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ömer Pak tarafından gerçekleştirilen “COSME Tanıtımı” ve TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Hakan Karataş tarafından yapılan “Ufuk 2020 Türkiye Yol Haritası” konulu sunumlar ile devam etti.

Çalıştayda, 11 Konsorsiyumda yer alan ortaklar, 7 farklı gruba ayrılarak ikişer oturumda bir araya geldi. İlk oturumlarda katılımcılar, Ufuk 2020 Programına ülkemizin daha etkin katılımı konusunda AİA’ların rolü ve aynı çerçevede AİA’ların ulusal ve uluslararası faaliyetlerinin nasıl daha etkin olabileceği konularında tartışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca, çalıştayda Ufuk 2020 projelerine katılımı artıracak yeni destek ve teşvik önerileri sunuldu. Oturumların öğleden sonraki bölümünde ise AİA’larla Ufuk 2020 Ulusal Koordinasyon Ofisi arasındaki işbirliğinin gelişmesine yönelik görüş ve öneriler paylaşıldı. Çalıştay, her bir grup için seçilen raportölerin çalışma sonuçlarını paylaştığı sunumların ardından tamamlandı.

11.02.2015 Kurumsal, Uluslararası