3. Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı’ndan Madalyalarla Dönüyoruz!

-A +A

İsveç’in Lund kentinde 15-21 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 52 ülkeden 189 öğrencinin katıldığı 3. Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil eden öğrenciler 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

 

TÜBİTAK BİDEB bünyesinde yürütülen 2202 Bilim Olimpiyatları programı kapsamında Bilgisayar dalında ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek üzere yetiştirilen genç bilim insanlarımız katıldıkları olimpiyatta bayrağımızı gururla dalgalandırdı. Ülkemizi temsil eden öğrencilerden; Duru Özer altın, Bergüzar Yürüm Gümüş ve Nehir Karatopcu bronz madalya kazandı.

 

Geçen yılki Bilgisayar Olimpiyatında yine altın madalya alan Duru Özer’in Kahramanmaraş’ta deprem felaketini yaşamasına rağmen bu yıl da altın madalya kazandığına dikkat çeken ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır “Bu yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapmak hedefini ortaya koyarken boş bir iddia ortaya koymuyoruz. Bu günü ve geleceği elinde tutacak çok ciddi bir altyapımız var. Bilim olimpiyatlarında diğer alanlarda olduğu gibi bilgisayar dalında da madalyalarla dönen genç bilim insanlarımız bu anlamda yaptığımız yatırımların ne kadar isabetli ve yerinde olduğunun göstergesidir. Günümüz gereksinimleri bilim ve teknolojiyi birinci sıraya koymaktadır. Başarılarıyla bizleri gururlandıran genç bilim insanlarımız geleceğimizin emin ellerde olduğunun da ispatıdır. Bilim ve teknolojide inandığımız ve güvendiğimiz bir altyapımız var. Milli Teknoloji Hamlesi ile geleceğe yürüyen Türkiye’nin bilim ve teknoloji altyapısını tahkim etmek için bilime adanmış genç kardeşlerimize bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bizlere bu gururu yaşatan tüm öğrencilerimizi, onları bilime aşık bireyler olarak yetiştiren ailelerini ve öğretmenlerini en kalbi duygularımla selamlıyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

 

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal daBilim olimpiyatlarında gösterilen bu başarılar tesadüf değil, ciddi bir emeğin ürünüdür.  60 yıldır bu ülkenin altyapısını bilim ve teknoloji ile donatan TÜBİTAK, tam bağımsız Türkiye’nin bilim ve teknolojide de öncü konumunda olmasının öneminin farkındadır. Bu yüzden en iyi yatırımın geleceğin bilim inanlarına yapılan yatırım olduğu düşüncesiyle bilime sevdalı gençlerimize her türlü desteği vermekteyiz. Verdiğimiz bu desteklerin uluslararası bilim olimpiyatlarında madalyalar olarak geri dönüşü bizleri hepimizi son derece gururlandırmaktadır. Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine, başta Komite Başkanımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm Komite Üyeleri ve destek personelimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

29.07.2023