2016 yılı EMBO Yerleşim Desteği Programı Başvuruları

-A +A

2016 yılı EMBO Yerleşim Desteği Programı Başvuruları için Son Başvuru Tarihi: 15 Nisan 2016

EMBO Yerleşim Desteği Programı, Türkiye, Hırvatistan, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz’in bir araya gelerek, yaşam bilimleri alanında genç araştırmacıların ülkelerine dönerek, araştırma faaliyetlerine kendi laboratuvarlarını kurarak devam etmelerini sağlayan bir destek programıdır.

Destek miktarı 3 ila 5 yıl süreyle 50.000€/yıl olup, desteği almaya hak kazanan araştırmacılar aynı zamanda EMBO'nun Genç Araştırmacı ödülüne ait tüm ayrıcalıkları elde etmektedirler. Türkiye’den şu ana kadar 23 araştırmacımız bu desteği almaya hak kazanmıştır. 2015 yılı Yerleşim Desteği alan araştırmacılarımız:

Çağlar ÇEKİÇ

İmmun hücre regülasyonu

Bilkent Üniversitesi, Ankara

Aşkın KOCABAŞ

Sinir sisteminde bilgi işletimi

Koç Üniversitesi, İstanbul

Yongsoo PARK

Psikiyatrik Hastalıklarda nörotransmitter salınımı

Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir

Umut ŞAHİN

Promiyelositik lösemi (PML) nükleer cisimleri

Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul

Başvuru için araştırmacılarda aranan koşullar:

  • Mükemmel bir yayın düzeyi
  • Son başvuru tarihi itibarıyla, başvuruda bulunacak ülkede bir araştırma enstitüsü veya üniversitenin tam-zamanlı çalışanı olmak; ya da son iki yılda bu ülkede bir laboratuvar kurmuş olmak (iki yılın sayımı, başvuru yapılacak yılın 1 Ocak tarihinden itibaren başlar).
  • Başvuru tarihinden önce, 4 yıl içinde, başvuruda bulunulan ülke dışında üst üste en az iki yıl çalışmış olmak.

EMBO Yerleşim Desteği Programı’na başvuru http://www.embo.org/funding-awards/installation-grants/apply ve programla ilgili bilgilere http://www.embo.org/funding-awards/installation-grants bağlantısından ulaşabilirsiniz.

EMBO Program ve Destekleriyle ilgili tüm sorularınızı uidb@tubitak.gov.tr ve jale.sahin@tubitak.gov.tr e-posta adreslerine iletebilirsiniz.

04.04.2016 Uluslararası, Çok Taraflı Programlar, EMBO