Yabancı Bürokratlar TÜBİTAK Liderlik Okulu’nda

-A +A

TÜBİTAK TÜSSİDE’nin coğrafi ve kültürel yakınlığımız bulunan ülkelerdeki bürokratlara yönelik düzenlediği Liderlik Okulu’na, Kazakistan’dan gelen 30 bürokrat katıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) tarafından ilk kez geçen yıl başlatılan Liderlik Okulu’nda, Türkiye'nin liderlik alanında sahip olduğu bilgi ve tecrübe paylaşımı, yeni işbirliği ağlarının oluşturulması ve ortak kazanımların elde edilmesi amaçlanıyor. Program için Türkiye’ye gelen yabancı bürokratlar, TÜSSİDE’deki eğitimin ardından Ankara ve İstanbul’da kendi alanlarıyla ilgili bakanlık ve kurumları ziyaret ediyor.

Daha önce Bosna Hersek ve Kosova’daki bürokratlara yönelik düzenlenen Liderlik Okulu’na, son olarak Kazakistan’dan gelen orta ve üst düzey bürokratlar katıldı. 11 gün süren programda kamu, basın ve sivil toplum kuruluşlarından 30 yönetici yer aldı.

Enstitü Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Tezer Battal, programın açılış konuşmasında Liderlik Okulu çalışmalarının ülkeler arasındaki ilişkiler açısından önemine vurgu yaptı.

Kazakistan Liderlik Okulu programında ilk olarak TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde teorik eğitimler verildi. Bu kapsamda; Değişimin Uluslararası Boyutu ve Türkiye'ye Etkileri, Türkiye Ekonomisinin Gelişimi, Dünyada İş Geliştirme Modelleri, Özelleştirmede Düzenleme ve Rekabet, e-Devlet Uygulamaları, Hesap Verebilirlik ve Şeffaflık, Stratejik Yönetim, Türkiye'de Kalite Yönetimi Uygulamaları, İsraf Yönetimi ve Türkiye'deki Uygulamaları, Kurumsal Liderlik ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında eğitim programları düzenlendi.

Etkinliğe katılanların Türkiye’yi daha yakından tanımaları amacıyla İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerine gezi düzenlenirken, Ankara’da ise TBMM ve ilgili bakanlıklara ziyaret gerçekleştirildi. Ankara programı kapsamında Anıtkabir de ziyaret edildi.

21.05.2014