Uluslararası Proje Yarışmasında Büyük Başarı

-A +A

Dünyanın en önemli proje yarışmalarından olan Uluslararası Gençler Bilim ve Mühendislik Proje Yarışması INTEL-ISEF’e katılan Türk öğrenciler, 4 ödülle döndü.

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda derece alan 17 öğrencinin 10 projesi ile temsil edildiği yarışmada; kimya alanında Özel Çakabey Lisesi öğrencisi Büşra Ban, elektrik ve mekanik alanında Deniz Harp Okulu öğrencileri Mustafa Erdoğan ve Ömer Özbekler, fizik ve astronomi alanında Özel TAKEV Anadolu Lisesi öğrencileri Mehmet Ege Karaesmen ve Ahmet Berk Selvi dördüncülük ve 500 dolar para ödülü kazandılar. Ayrıca matematik alanında Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencileri Ata Aydın Uslu ve Hamdi Göktan Özmenekşe “American Mathematical Society” tarafından özel ödüle layık görüldü.

Uluslararası Gençler Bilim ve Mühendislik Proje Yarışması INTEL-ISEF, 11-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında Los Angeles’ta yapıldı. Toplamda 5 milyon doların üzerinde burs ve ödül dağıtılan yarışma kapsamında 70’i aşkın ülkeden 1700’den fazla öğrenci araştırma projeleri ile yarışmaya katıldı. Yarışma sonunda 500’den fazla öğrenci çeşitli derece, burs ve para ödülleri kazandı.

23.05.2014