Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı’nda Derece Alan Öğrencilerimiz Madalyalarını TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’dan Aldı

-A +A

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, bu yıl çevrimiçi olarak düzenlenen Uluslararası Biyoloji Olimpiyatında 3 Gümüş ve 1 Bronz madalya kazanarak ülkemizi gururlandıran öğrencilerimiz ve velileri ile bir araya geldi.

Bu sene Japonya’da yapılması planlanan 2020 Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı, COVID-19 nedeniyle ilk defa çevrimiçi olarak 52 ülke ve 208 öğrencinin katılımıyla 11 - 12 Ağustos 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil eden Anıl Deniz Yılmaz, Gencay Kaan Polat, Yiğit Can Ateş Gümüş madalya,  Ali Berdan Tüney Bronz madalya kazandı.

Toplantıya karantinada olması nedeniyle biyoloji dalı olimpiyat komite başkanı Prof. Dr. Leyla Açık ve öğrencilerden Yiğit Can Ateş çevrimiçi olarak katıldı.

Pandemi temel bilimlere ihtiyacı artırdı

Öğrenciler ve velileri ile sohbet eden Prof. Dr. Mandal, öğrencilerin gelecek ve kariyer planları hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Mandal, madalya alan öğrencilerden bu yıl üniversiteye başlayan ikisinin moleküler biyoloji ve genetik bölümünü seçmelerinin ülkemizin geleceği açısından sevindirici olduğunu ifade etti.

Ülkemizin bilim, teknoloji ve özellikle yüksek teknoloji alanlarındaki stratejik hedeflerine ulaşmasında nitelikli bilgi üretiminin ve bu bilginin kaynağı olan temel bilim araştırmalarının önemini vurgulayan Prof. Dr. Hasan Mandal, özelikle pandemi sürecinde başta aşı çalışmaları olmak üzere pek çok alanda temel bilimlere olan ihtiyacın arttığını ve bu alandaki nitelikli insan gücüne daha fazla yatırım yapılması gerektiğinin anlaşıldığını vurguladı.

Prof. Dr. Mandal, bu anlamda bu yıl ilk kez TÜBİTAK tarafından yürütülen 2205 Lisans Burs Programının kapsamına “Moleküler Biyoloji ve Genetik” bölümünün de eklendiğinin bilgisini öğrencilerle paylaştı.

Toplantı, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın, madalyaları öğrencilere takdim etmesiyle sona erdi.

04.11.2020