Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı’na Adımızı Yazdırdık

-A +A

TÜBİTAK "2202 - Bilim Olimpiyatları Programı" kapsamında milli takımlarda yetiştirilen genç bilim insanlarımız, çevrimiçi olarak gerçekleşen 2020 Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı’nda 3 Gümüş ve 1 Bronz madalya kazandı.

Bu sene Japonya’da yapılması planlanan 2020 Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı, COVID-19 nedeniyle ilk defa çevrimiçi olarak düzenlendi. Sınav, 52 ülke ve 208 öğrencinin katılımıyla 11 - 12 Ağustos 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Ülkemizi temsil eden Anıl Deniz Yılmaz, Gencay Kaan Polat, Yiğit Can Ateş gümüş madalya,  Ali Berdan Tüney bronz madalya kazandı.

COVID-19 dönemindeki hazırlık sürecini çevrimiçi olarak sürdüren milli takımımız, en son hazırlıklarını sınava girecekleri yer olan TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde tamamladı.

Başarılarıyla bizlere art arda gurur yaşatan tüm alanlardaki olimpiyat takımı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine, başta Komite Başkanlarımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlere teşekkür ediyoruz.

25.08.2020