Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı’nda İkinci Altın Madalya

-A +A

80 ülkenin katılımıyla Avustralya’da düzenlenen 25. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı’nda (IOI) Türkiye’yi temsil eden öğrenciler 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı bu yıl 6-13 Temmuz tarihleri arasında Avustralya'nın Brisbane kentinde yapıldı. Olimpiyatta Türkiye’yi Yusuf Hakan Kalaycı, Semih Basrık, Alperen Yakut ve Muhammed Burak Buğrul isimli öğrenciler temsil etti. Takım lideri olarak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nden Doç. Dr. Osman Abul, lider yardımcısı olarak ise ODTÜ'den Doç. Dr. Tolga Can görev aldı.

21 Yılda İkinci Altın Madalya

80 ülkeden yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı olimpiyatta Türkiye’yi temsil eden öğrenciler önemli bir başarıya imza attı. Yusuf Hakan Kalaycı altın, Semih Basrık gümüş, Alperen Yakut ise bronz madalyanın sahibi oldu. Yusuf Hakan Kalaycı, Türkiye’nin 21 yıldır katıldığı Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı’nda ikinci kez altın madalya kazanan öğrenci oldu. Olimpiyatlarda ülkemize ilk altın madalyayı 2011 yılında Barış Kaya getirmişti. Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil eden öğrenciler şimdiye kadar 2 altın, 15 gümüş ve 35 bronz madalya kazandı.

Şampiyonlar Üniversiteye Sınavsız Yerleşiyor

Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil eden öğrenciler LGS'ye girdikleri ilk yıl, bir defaya mahsus olmak üzere uluslararası yarışmada aldıkları derecelerle orantılı olarak ek katsayı uygulamasından yararlanıyor. Altın, gümüş veya bronz madalya kazananlar ise devlet üniversitelerinin ilgili bölümlerine sınavsız geçiş hakkı elde ediyor. Öğrenciler aynı zamanda TÜBİTAK yurt içi lisans bursiyeri oluyor ve aldıkları derece ile orantılı olarak para ödülü kazanıyor.

15.07.2013 Olimpiyatlar, Uluslararası Bilim Olimpiyatları