TÜBİTAK ve MIGHT Arasındaki İş Birliği Güçleniyor

-A +A

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakub ve Malezya Sanayi-Hükümet Yüksek Teknoloji Grubu (Malaysian Industry-Government Group for High Technology - MIGHT) yetkilileri ile görüştü.

Görüşmede MIGHT ile 16 Ekim 2020 tarihinde imzalanan İş Birliği Anlaşması ve 23 Kasım 2020 tarihinde “COVID-19 Sonrasına Uyum” odaklı açılan bir akademi-sanayi çağrısı ve sonuçları ele alındı. Görüşmede yeni çağrının 2022 sonbaharında açılması da kararlaştırıldı.               

MIGHT ile ayrıca Mükemmeliyet Merkezi çatısı altında planlanan iş birliği ayrıntılı olarak ele alındı. Söz konusu Merkez sayesinde çok ortaklı işbirliklerinin yapılmasının hedeflendiği belirtilerek oluşumda Türkiye ve Malezya’nın yanı sıra Katar, Endonezya ve Pakistan’ın olmasının amaçlandığı bilgisi paylaşıldı. Söz konusu iş birliğinde odak alanların “Yeşil ve Dijital Dönüşüm” başlığı altında gıda güvenliği, sağlık, nesnelerin interneti ve enerji olması kararlaştırıldı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, iki taraf arasındaki iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mandal ayrıca iki taraf arasındaki iş birliği alanlarının artırılması konusuna da dikkat çekti.

Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakub’un katılacağı programda ise, TÜBİTAK ile MIGHT arasında imzalanan Mutabakat Zaptı'nın değişimi gerçekleştirilecek.

06.07.2022