TÜBİTAK UZAY Azerbaycan’da

-A +A
TÜBİTAK UZAY Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu, Enstitü Müdür Yardımcısı Dr. Erdal Yılmaz, İş Geliştirme Grup Lideri Uzman Araştırmacı Aziz Koru, Sistem Mühendisliği Grubundan Baş Uzman Araştırmacı Dr. Egemen İmre, Uzaktan Algılama Grubundan Uzman Araştırmacı Mustafa Teke ve Yörünge ve Uçuş Kontrol Grubundan Uzman Araştırmacı Ferid Gülmehmet’ten oluşan TÜBİTAK UZAY Heyeti;  19-20 Mayıs 2015 tarihlerinde, ortağı olduğu EOPOWER AB 7.ÇP projesi kapsamında Azerbaycan’da yer gözlem faaliyetleri gerçekleştiren ve destek veren kurum ve kuruluşlar ile toplantılar gerçekleştirdi.
 
19 Mayıs 2015 tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanlığına bağlı Bilim Destekleme Fonu’na (SDF) gerçekleştirilen ziyarette TÜBİTAK ve TÜBİTAK UZAY hakkında bilgiler verildikten sonra SDF’in sağlamış olduğu Ar-Ge destekleri hakkında bilgiler alındı.
 
20 Mayıs 2015 tarihinde, Azerbaycan’ın Uydu Operatörü Azercosmos’da gerçekleştirilen toplantıda, Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu tarafından TÜBİTAK UZAY’ın genel tanıtım sunumu yapıldı. Yer Gözlem alanındaki uluslararası kuruluşlar hakkında verilen bilginin ardından TÜBİTAK UZAY’da gerçekleştirilen yer gözlem alanındaki faaliyetler ve uydu-uzay alanındaki projelerimiz hakkında sunumlar gerçekleştirildi. RASAT uydusunun geçişinin canlı gösterimi, uydu operasyonları ve uzaktan algılama ile ilgili çalışmalarımız Azercosmos çalışanlarına detaylı şekilde anlatıldı.
 
Gerçekleştirilen ziyaretler ve görüşmelerde uzay alanında işbirliğinin geliştirilmesi niyeti ortaya kondu; özellikle eğitim alanında işbirliğinin sağlanması ve ortak projelerin geliştirilmesi konusunda çalışmaların ivedi başlatılmasına karar verildi.
 
 
03.06.2015