TÜBİTAK UME, Portekiz Kalite Enstitüsü ile Mutabakat Zaptı İmzaladı

-A +A

TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME), Portekiz Kalite Enstitüsü (IPQ) ile bilimsel metrolojik işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla Mutabakat Zaptı imzaladı. Portekiz Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katıldığı Türkiye-Portekiz Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) 3. Dönem toplantısı sonrasında kayıt altına alınan "Mutabakat Zaptı"na, TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü Müdürü Dr. Mustafa Çetintaş ile Portekiz Kalite Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı António Mira dos Santos imza attı.

Anlaşmayla iki Enstitü arasında; metroloji alanındaki ilişkilerin kuvvetlendirilmesi, uluslararası alanda ve Avrupa özelinde metroloji alanındaki faaliyetlere ilişkin teknik bilgi ve görüşlerin paylaşılması, her iki ülke uzmanlarının eğitimi konusunda koordinasyon sağlanması, her iki ülke uzmanlarının düzenlenecek ziyaretler ile teknik donanımlarının artırımının sağlanması konularına yönelik şartlar belirlendi.

TÜBİTAK UME ile Portekiz Kalite Enstitüsü arasında imzalanan anlaşmayla TÜBİTAK UME’nin yurtdışında muadili kuruluşlarla imzaladığı Mutabakat Zaptı sayısı 37’ye yükseldi.

Toplantıda metrolojinin yanı sıra Portekiz ile olan ticaret hacmimizin artırılması, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda Portekiz’in desteğinin önemi gibi konularda da temaslarda bulunuldu.

14.03.2018