TÜBİTAK, İnovasyon Türkiye Fuarı'nda

-A +A

TÜBİTAK’ın desteğiyle Türkiye’de ilk kez düzenlenen 1. İnovasyon Fuarı açıldı. Türkiye’nin en yenilikçi patentli proje ve teknolojilerinin sergilendiği fuarda TÜBİTAK standı büyük ilgi gördü.

Aktif Fuarcılık tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen İnovasyon Fuarı’nın açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün yaptı. Birbirinden ilginç 600’e yakın buluşun sergilendiği fuara bilim insanları, özel sektör kuruluşları ve öğrenciler katıldı. Fuarda teknoparklarda, Ar-Ge merkezlerinde, atölyelerde ve her mekanda tasarlanan, prototipi üretilerek patenti alınmış buluşlar ilk kez sergilendi.

Tasarlayan, üreten, buluş yapan, patent alan ile yatırımcı, sanayici ve girişimciyi aynı çatı altında buluşturan İnovasyon Fuarı’nın açılışında konuşan Bakan Nihat Ergün, yenilik yapmadan bir yere varmanın, ilerlemenin mümkün olmadığını söyledi.

Türkiye’nin en büyük zenginliğinin kendi insan gücü ve genç nüfusu olduğunu açıklayan Bakan Ergün, “Bizim zenginliğimiz yerin altında değil, yerin üstünde. Yerin altında petrolümüz yok, doğalgazımız yok. Ucuz yeraltı kaynaklarıyla zengin olmayı bekleyecek bir ülke değiliz. En büyük zenginlimiz yerin üstündeki insanlarımız" dedi.

Bakan Ergün, insana kabiliyetlerini ortaya koyacak ortamın sunulması gerektiğine vurgu yaparak, "Türkiye’de Ar-Ge’ye son derece önem veriyoruz. Büyük teknoparklar kuruluyor. Bugün 40’tan fazla teknoparkımız var. Binlerce araştırmacı şirket orada faaliyet gösteriyor. Teknogirişim sermayesi desteğiyle 1000’e yakın arkadaşımız buralarda faaliyet gösteriyor. Şimdi bunları uluslararası alana taşıyoruz. Buradaki arkadaşlarımızdan bir kısmının inovatif ürünlerini görme imkanımız olacak" diye konuştu.

Şirketlerin ve bilim insanlarının yanı sıra 16 ilden öğrencilerin de hünerlerini sergilediği fuarda, Bakan Ergün stantları gezerek öğrencilerin hazırladığı projeleri gördü.

TÜBİTAK Standı Büyük İlgi Gördü

Fuarda 77 metrekarelik alanda stant açan TÜBİTAK, ziyaretçiler ve fuar katılımcıları tarafından büyük ilgi gördü. TÜBİTAK standını ziyaret edenler, kurum yetkililerinden destek programları ve girişimcilere sunulan fırsatlar hakkında bilgi aldılar.
 

Fotoğraflar

07.12.2012