TÜBİTAK ile Hindistan Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

-A +A

TÜBİTAK ile Hindistan Bilim Bakanlığı’na bağlı Bilim ve Teknoloji Dairesi (DST) arasında ‘Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee’nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyareti kapsamında Çankaya Köşkü’nde düzenlenen programda, “TÜBİTAK ile Hindistan Bilim Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Dairesi (DST) arasında Bilim ve Teknoloji Alanında İşbirliği Protokolü” imzalandı.

TÜBİTAK ve DST arasında bilimsel ve teknolojik işbirliğini tesis edecek protokol, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve DST adına Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas arasında imzalandı.

Hindistan ile halihazırda, TÜBİTAK ile Hindistan Bilimsel ve Endüstriyel Araştırmalar Kurumu (CSIR) arasında yalnızca CSIR bünyesinde çalışan Hintli araştırmacılarla işbirliğine imkan veren protokol çerçevesinde bilimsel ve teknolojik işbirliği yürütülüyor.

DST ile imzalanan yeni protokol ile artık Hindistan’da kamu, üniversite, özel sektör ve enstitülerde çalışan tüm Hintli araştırmacılar ile ortak proje, uzman değişimi, araştırma ve geliştirme tesislerinin ortak kullanımı ve bilimsel yeniliklerin paylaşımı gibi ortak işbirliği faaliyetleri gerçekleştirmek mümkün olacak.

09.10.2013 Kurumsal, Uluslararası