TÜBİTAK ile Filistin Arasında Ortak Çağrı ve Projeler

-A +A

Filistin Yenilik ve Mükemmeliyet Kurumu HCIE (Higher Council for Innovation and Excellence) Başkanı H. E. Adnan Samara ve beraberindeki heyet, 25 Ekim 2017 tarihinde TÜBİTAK Başkan yardımcısı Dr. Orkun Hasekioğlu ve MAM başkanı Prof. İbrahim Kılıçaslan tarafından ağırlandı. İki kurum arasında bir süre önce başlatılan işbirliği görüşmeleri somut program ve projelerle hayata geçirilecek.

TÜBİTAK’a bağlı Merkez ve Enstitüler tarafından katılım sağlanan toplantıda, Atık Su yönetimi, Biyoteknoloji, Nanoteknoloji, Enerji ve Bilişim Teknolojisi konuları kapsamında 2018 yılının ilk aylarında üniversite-sanayi işbirliklerine yönelik bir ikili işbirliği çağrısına çıkılma kararı alındı. Bu bağlamda Aralık 2017 tarihinde çağrı hazırlıkları kapsamında bir çalıştay düzenlenecek. Ayrıca Filistinli araştırmacılara TÜBİTAK tarafından burs ve araştırma ortamı sağlanacak.

Toplantı esnasında, MAM Çevre Enstitüsü ile Atık Su Yönetimi konusunda ortak projelere yönelik bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirildi. Bilindiği üzere sağlıklı içme suyu sağlayamama ve sanitasyon sistemlerinin kurulması Filistin ve bölge için büyük önem arz etmekte.

31.10.2017