TÜBİTAK Desteğiyle Elektrikli Karyola Geliştirildi

-A +A

Sivas’ta NITROCARE markasıyla inovatif hasta yatakları üreten Gökler A.Ş. TÜBİTAK desteğiyle elektrikli hasta karyolası geliştirdi.

Elektrikli hasta karyolaları, acil müdahale sedyeleri ve medikal ekipmanları üretimi yaparak 58 ülkeye ihracat yapan Gökler A.Ş. hasta ve hastane çalışanlarının konforunu ve rahat kullanımını sağlayacak elektrikli ve mekanik sistemlerle donatılmış elektrikli karyola geliştirdi. Elektrikli karyola hakkında bilgi veren Gökler A.Ş. Genel Müdürü Göksel Aras Türkiye’de üretilmeyen sistem için yaptıkları çalışmanın önemine vurgu yaparak projenin hem iç pazar hem de dış pazar için çok önemli olduğunu belirtti.

Tasarımı son aşmaya gelen karyola  için önce detaylı bir piyasa araştırması yaptırdıklarını belirten Aras, “Medica, ArabHealth, Ekspomed gibi uluslararası medikal fuarlarda en büyük Türk katılımcı olarak yer alıyoruz. Yaptığımız ürünleri sergiliyor ve müşterilerimizin bizimle ilgili görüşlerini ve bizden beklentilerini listeliyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar bizi alüminyum malzeme kullanılarak  hem daha hafif hem de daha ergonomik bir hasta karyolası geliştirmenin önemini gösterdi.  Hastane ortamında daha hijyenik olduğu, korozyona son derece dayanıklı olduğu, diğer malzemelerde ki gibi boyası çizildi, paslandı sıkıntılarının yaşanmayacağı ve son derece dayanıklı olduğu için alüminyum malzeme kullanımını tercih ettik” dedi. 

Ürünü ortaya koymak kadar  tasarımında son derece önemli olduğunu dile getiren Aras, “Görsel açıdan da son derece albenisi yüksek bir ürün ortaya koymayı hedefledik. Endüstriyel Tasarım konusunda karyolaya istenilen fonksiyonların kazandırıldığı uzun soluklu bir çalışma sürdürüldü. Kavram çalışmaları tamamlanan ürünümüzün mühendislik çalışmaları halen fabrikamızda devam ediyor” dedi.

Yatağın en önemli özelliğinin hafif ve ergonomik olmasının olduğunu ifade eden Aras, “Yatakta yan trendelenburg, öne doğru tam dik hareket ve ağır hastalar için tuvalet ihtiyacını karşılamaya yönelik özellikler kazandırılmak istedik” dedi.

Projeyle geliştirdikleri elektrikli karyolayı en kısa sürede dünya pazarına sunmayı amaçladıklarını söyleyen Aras, “Yapılan piyasa araştırmaları ile Avrupa pazarında hedeflenen ihracatın artırılması için bu projenin yapılmasının son derece önemli olduğuna kanaat getirdik. TÜBİTAK TEYDEB’den destek aldık. Bu destek bizim projemizi hayata geçirmemize ciddi katkı sağladı. Şu an projede son aşamadayız 6 ay içerisinde iç ve dış pazarda yerimiz alacağız” dedi.

Yatakta yan trendelenburg, öne doğru tam dik hareket ve ağır hastalar için tuvalet ihtiyacını karşılamaya yönelik özellikler kazandırılmak istenmektedir.

16.12.2013 Başarı Hikayeleri, Sanayi Başarı Hikayeleri