TÜBİTAK BİLGEM The Open Group’a Üye Oldu

-A +A

TÜBİTAK BİLGEM, kurumsal bilişim teknolojileri standart ve metodolojilerini geliştiren ve yön veren dünyanın önde gelen konsorsiyumlarından The Open Group’a üye oldu.

TÜBİTAK BİLGEM, Dijital Türkiye dönüşüm yolunda gerçekleştirilen projeler ve sunulan hizmetlerde dünya standartlarını yakalamayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda, dünyada kabul görmüş en yeni kurumsal mimari ve bilgi yönetişimi standart ve metodolojileri kullanmak, bu alanda dünyada önde gelen kişi ve kurumlarla iş birliktelikleri kurmak ve daha ileri yöntemler geliştirilmek için dünyanın önde gelen konsorsiyumlarından the Open Group’a üye oldu.

Kurumsal Mimari, kurumun dijital dönüşümü sürecinde mevcut durumunun ortaya çıkarılması, dönüşüm yolunda hedeflenen iş ve bilişim teknolojileri kabiliyetlerine yönelik mimarilerinin oluşturulması ile dönüşümün adım adım yaratılmasında tüm sürecin planlanmasını kapsar.

Kurumların, süreçleri yönetmenin ötesine geçerek uyum ve değişim yönetiminin sürecin baş aktörleri olması kurumsal mimari ile sağlanır. Dijital devlete giden yolda, kamu kurumlarının hizmetlerini vatandaş odaklı ve e-devlet mimarisi içinde bütünsel bakış açısıyla oluşturmaları, bu hizmetlerin belirlenmiş kurumsal mimari yapıya göre sağlanması önemli kazanımlar sağlayacaktır.

25.02.2016