TÜBİTAK Başkanı Prof. Ergin, Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’na Katıldı

-A +A

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, Kamu Teknoloji Platformu (KTP) tarafından ATO Congresium’da düzenlenen “Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı”nın açılışında yaptığı konuşmada, akıllı şehirlere yönelik çağrıların hız kazandığına, Türkiye’de de bu konuda ufak tefek kıpırdanmaların olduğuna işaret etti. 

Türkiye'de bilim ve teknolojinin nereye gittiğini anlamaya ve öncesinde aktif davranmaya çalıştıklarını dile getiren Prof. Ergin, son dört yılda Avrupa Birliği'nin akıllı şehirler için 350 milyon avronun üzerinde fon oluşturduğunu; Türkiye'nin ise bu fonun 17 milyon avrosunu kullandığını belirtti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan da, açılış konuşmasında, akıllı şehirlerin bilişim teknolojilerinin elverdiği imkanlarla yenilenebilir enerji kullanan, sürdürülebilir, ekolojisi korunan, çevreci, engelsiz ve ulaşımı planlanan, yeşil bilişim konseptine uygun yapılaşmayı teşvik edecek şekilde olacağını belirterek, "Ülkemiz bu dönüşüme kısa sürede adapte olarak bilgi ve iletişim teknolojilerinde yakaladığı ivmeyi akıllı şehirlerin oluşturulması için de sürdürecek" dedi.

Türkiye'de de akıllı şehir anlayışının gelişmeye başladığını dile getiren Sayan, "Bu çerçevede akıllı enerji, akıllı bina, akıllı ulaşım, akıllı teknoloji, akıllı sağlık hizmetleri, akıllı altyapı, akıllı yönetişim ve diğer tüm akıllı çözümler bu yeni yaşam biçiminin diğer unsurlarını oluşturmaktadır" diye konuştu.

24.05.2017