TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

-A +A

Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimizin temin edilebilmesi için verdiğimiz büyük mücadelenin zafere ulaşmasının ardından, ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 95. yılını milletçe kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Türk Milleti, 29 Ekim 1923 tarihinde, dünyaya, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını ilan ederek tarihinin dönüm noktalarından birini yaşamış ve Cumhuriyeti ilan etmiştir.  2023 yılı hedeflerine doğru ilerleyen Türkiye, Cumhuriyet’in ilanı ve verilen mücadelelerden ilham alarak geleceğe sağlam ve büyük adımlarla, umutla ilerliyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) olarak bilgi ve teknoloji ile gelişen, üreten ve büyüyen Türkiye’ye destek oluyor, onu 2023 yılına taşırken ideallerimiz ve azmimizle, daha fazla çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yürekten tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

 

Prof. Dr. Hasan MANDAL

TÜBİTAK Başkanı

28.10.2018