TÜBİTAK 50 Yaşında

-A +A

24 Temmuz 1963 tarihinde kurulan TÜBİTAK, bilim, teknoloji ve yenilik alanındaki başarılı çalışmalarla dolu yarım asrı geride bıraktı.

1963 yılında genç bilim insanlarını destekleme amacıyla kurulan TÜBİTAK, aradan geçen 50 yılda Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki amiral gemisi oldu. Bilim ve teknolojinin olduğu her alanda faaliyetleri bulunan TÜBİTAK, misyonu doğrultusunda Ar-Ge ve yenilik çalışmaları yapan paydaşlarının projelerini ve bilim insanlarını destekliyor, merkez ve enstitülerinde ise ülke öncelikleri doğrultusunda Ar-Ge çalışmaları yürütüyor. Özel sektörün Ar-Ge çalışmalarında daha güçlü olmasını ve girişimcilik kültürünün artmasını sağlamak amacıyla birçok destek mekanizmasını hayata geçirerek bilim ve teknoloji alanındaki kalkınmaya önemli katkı sağlıyor.

Eğitimden sağlığa, sanayiden üniversitelere, savunmadan uzay çalışmalarına kadar bilim ve teknolojinin olduğu her alanda faaliyet gösteren TÜBİTAK, başarılı çalışmalarıyla 50. yılına girmenin gururunu yaşıyor.

 

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'ın 50. yıl Mesajı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu olarak, bilim ve teknolojinin ışığında 50 yılı geride bıraktık.

Yarım asırlık tarihinde TÜBİTAK, gücünü bilim ve teknolojiden alarak, toplumumuzun ekonomik ve sosyal yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen önemli çalışmalara imza attı. Tüm bu çalışmalar; bilim insanlarımız, üniversitelerimiz, sanayimiz ve siyasi iradenin değerli katkılarıyla gerçekleştirildi.

TÜBİTAK; enstitüleri, destek programları, geliştirdiği bilim, teknoloji ve yenilik politikaları, burs olanakları, uluslararası düzeydeki çalışmaları, bilim ve toplum faaliyetleri ve popüler bilim yayınlarıyla ülkemizin bilim ve teknoloji alanında bir cazibe merkezi haline gelmesinde Türkiye’nin lokomotifi olmaya devam edecektir.

Kurulduğu günden bugüne ülkemizi bilim-teknoloji yarışında üst sıralara taşıyan TÜBİTAK’ı bugünlere getiren herkese, değerli emekleri ve destekleri için Kurumum ve şahsım adına teşekkür eder, TÜBİTAK’ın çalışmalarına aynı kararlılıkla devam edeceğini bir kez daha vurgulamak isterim.

25.07.2013