SUUDİ ARABİSTAN'A 8 BALİSTİKA SİSTEMİ DAHA KURULUYOR

-A +A

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen BALİSTİKA® Sisteminin Suudi Arabistan’a ikinci parti satışı için 13 Ocak 2016 tarihinde anlaşma imzalandı.

SUBA (Suudi Arabistan BALİSTİKA) olarak da bilinen bu projenin ilki SUBA-1 adı ile 2013 yılında yapılmıştı. SUBA-1 aynı zamanda BALİSTİKA Sisteminin ilk yurt dışı satışı olmuş ve Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı için 6 adet sistemin kurulumu gerçekleşmişti.

SUBA-1’in devamı niteliğinde olan ve ilave 8 adet sistemin geliştirilmesini ve kurulumunu kapsayan SUBA-2 ile Suudi Arabistan toplamda 14 BALİSTİKA Sistemine sahip olacak.

Yabancı dil desteği, mermi ve kovanların balistik incelemesinde üç boyutlu görselleştirme ve yüksek performanslı karşılaştırma özelliği ile BALİSTİKA Sistemi yurt dışında rakipleri arasında öne çıkıyor.

BALİSTİKA Sistemi, TÜBİTAK destekli bir Kamu Araştırma Geliştirme Projesi olarak TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından 2008-2012 yılları arasında geliştirilmişti.    

BALİSTİKA Sistemi, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarları'nda 2012 yılından itibaren kullanılmakta olup, yeni ünitelerin geliştirilmesi için yaygınlaştırma projeleri devam ediyor.   

18.01.2016