Silikon Vadisine Giden Teknogirişimcilerle Buluşma

-A +A
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından 2239 kodlu Girişimcilik ve Yenilikçilik Eğitim ve Araştırma Faaliyetlerini Destekleme Programı adıyla başlatılan program kapsamında teknogirişimciler Silikon Vadisine gönderiliyor. Program kapsamında her yıl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermaye Desteği’nden faydalanan girişimcilerden seçilen 10 kişi ABD’deki Silikon Vadisi’ndeki programa katılıyor.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında Silikon Vadisi programına katılan teknogirişimcilerle bir araya geldi. Bakan Işık, Teknogirişim Sermayesi Desteği Programından istifade ederek kendi işini kuran, daha sonra da TÜBİTAK'ın desteğiyle Silikon Vadisinde girişimcilikle ilgili çalışma yapan teknogirişimcilerle buluştuğu toplantıda, bu desteğin şu ana kadar 30 kişiye verildiğini ancak toplantıya 23 kişinin katıldığını söyledi.
 
Programda, Türkiye'de girişimciliğin özendirilmesi ve girişimci sayısının artırılması için neler yapılabileceğini değerlendireceklerini dile getiren Işık, "2015 yılında 58 milyon lira bütçemiz var ve hedefimiz 580 gencimizi teknogirişim sermaye desteği programı ile desteklemek. Maalesef 2014 yılında desteklediğimiz gencimizin sayısı 270'de kaldı. Bununla ilgili problemlerimiz nedir? Bu sayıyı nasıl artırabiliriz, kaliteyi nasıl artırabiliriz? Bunu sizlerle değerlendireceğiz" diye konuştu.
 
Avrupa Birliği'nin (AB) kamuoyu araştırmalarından sorumlu birimi Eurobarometer'ın yaptığı ölçüme göre, kendi işini kurma noktasında girişimcilik eğilimi en yüksek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Işık, Türkiye'de her 100 gençten 82'sinin, "Ben kendi işimi yapmak istiyorum" dediğini aktardı.
Girişimcilik eğilimi bu kadar yüksekken, bu alanda neden istenilen seviyede olunmadığını konuşacaklarını belirten Işık, "Türkiye'deki girişimcilik konusunda sizlerin görüşünü almak istiyoruz" dedi.
 
Buluşmada, Silikon Vadisi’ne gider girişimciler tecrübelerini diğer katılımcılarla paylaştılar.
13.03.2015