Orgeneral Erten: “TÜBİTAK’ın Projeleriyle Gurur Duyuyoruz”

-A +A

IDEF 2013’de TÜBİTAK standını ziyaret eden Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Hava Kuvvetleri olarak TÜBİTAK'ın projeleriyle gurur duyduklarını açıkladı.

11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na (IDEF) katılan TÜBİTAK, milli olarak geliştirdiği projeler ile ilgi odağı oldu. Yerli ve yabancı davetliler, TÜBİTAK standını ziyaret ederek her biri Türkiye’nin ilklerinden olan ürünleri yakından inceleme fırsatı buldu.

TÜBİTAK standını ziyaret eden Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, TÜBİTAK SAGE Müdürü Özgür Tontu ve TÜBİTAK UZAY Müdürü Tamer Beşer’den sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

TÜBİTAK'ın projelerinden övgüyle söz eden Erten, Hava Kuvvetleri olarak TÜBİTAK'ın projeleriyle gurur duyduklarını açıkladı. Erten, Türkiye'de savunma sanayindeki kurum ve kuruluşlara ayrı bir önem verdiklerini ancak TÜBİTAK'ın değerinin farklı olduğunu belirterek, "TÜBİTAK tamamen yerli imkanlarla bilgi ve teknoloji üretiyor. Kendilerine güveniyoruz, beklentilerimizi gerçekleştireceklerine inanıyoruz" dedi.

Ziyarette GÖKTÜRK-2 uydusunun orijinal boyuttaki maketi önünde hatıra fotoğrafı çektiren Orgeneral Erten’e, TÜBİTAK SAGE Müdürü Özgür Tontu ve TÜBİTAK UZAY Müdürü Tamer Beşer tarafından plaket takdim edildi.

 

08.05.2013