Öğrencilerimiz Balkan Bilgisayar Olimpiyatından Madalya ile Döndü

-A +A

Ortaöğretim öğrencilerini bilişim alanında çalışma yapmaya teşvik etmek amacıyla her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Balkan Bilgisayar Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil eden öğrenciler bu yıl da madalya ile döndü. 14 ülkenin katılımıyla Bosna-Hersek'te gerçekleştirilen olimpiyatta Yusuf Hakan Kalaycı altın madalya kazandı. Alperen Yakut gümüş, Semih Basrık ve Muhammed Burak Buğrul ise bronz madalyanın sahibi oldu. Altın madalya kazanan öğrencilerden Yusuf Hakan Kalaycı, 6-13 Temmuz tarihleri arasında Avustralya'nın Brisbane kentinde düzenlenen Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı’nda yine altın madalya kazanmıştı.

2013 yılı itibariyle ülkemizin Balkan Olimpiyatları’nda kazandığı altın madalya sayısı 45’e, gümüş madalya sayısı 76’ya, bronz madalya sayısı 69’a ve mansiyon sayısı da 5’e yükseldi.

Uluslararası ve bölgesel bilim olimpiyatlarına katılan öğrenciler, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından ulusal olimpiyatlar ve hazırlık kamplarında gösterdikleri başarıya göre seçiliyor. Olimpiyatlar için tüm hazırlık, organizasyon ve destek çalışmaları da yine TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştiriliyor.

20.09.2013 Olimpiyatlar, Uluslararası Bilim Olimpiyatları