Makedonya Cumhurbaşkanı TÜBİTAK Heyetini Kabul Etti

-A +A

Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, TÜBİTAK heyetini kabul etti. Heyette TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Başkan Yardımcısı Necati Demir ile BTYPD Başkanı Hüseyin Güler yer aldı.

Türkiye ile Makedonya arasında bilimsel alanda yapılacak işbirliği çalışmalarının başlatılması amacıyla Makedonya’ya giden Prof. Altunbaşak, ilk olarak Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi’ni (MANU) ziyaret ederek akademi başkanı Prof. Dr. Vlado Kambovski ile işbirliği protokolü imzaladı.

MANU Enerji, Bilişim ve Materyaller Bölümü ile MANU Genetik ve Biyokimya Bölümü’nü ziyaret eden Prof. Altunbaşak, Makedonya’ya üst düzey görüşmelerde de bulundu.

Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Pançe Kralev ile görüşen TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak, Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanı Ivanov ile görüşen Altunbaşak, iki ülke arasında bilim ve teknoloji alanında yapılacak işbirliği çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Makedonya programı kapsamında Üsküp Türkiye Büyükelçiliği’ni ziyaret eden Prof. Altunbaşak’a, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. M. Necati Demir ile TÜBİTAK Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanı Hüseyin Güler eşlik etti.

Türkiye ile Makedonya Bilim ve Teknolojide İşbirliği Yapacak

TÜBİTAK ile Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi (MANU) arasında bilim ve teknoloji alanında ortak çalışmalar yürütülmesi amacıyla işbirliği protokolü, MANU Başkanı Prof. Dr. Vlado Kambovski ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak arasında imzalandı. Protokol ile iki ülke araştırmacıları arasında ortak işbirliği projeleri, uzman değişimleri gibi bilimsel aktivitelerin yapılmasına imkan sağlanacak.

MANU binasında düzenlenen törende konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Altunbaşak, Makedonya ile Türkiye arasında tarihi ve kültürel bağlar bulunduğunu, bunun yanı sıra coğrafi açıdan da birbirine son derece yakın iki ülke olduklarını belirtti.

Enerji, genetik ve bioinformatik alanlarında Makedonyalı bilim adamlarıyla ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade eden Prof. Altunbaşak, "Bugün imzaladığımız protokolle, hem TÜBİTAK enstitüleri olarak hem de Türkiye ve Makedonya'daki üniversitelerle MANU arasında bir işbirliği ve ortak proje yapma imkanı doğacak” dedi.

“TÜBİTAK ile Protokol İmzalamaktan Gurur Duyuyoruz”

MANU Başkanı Prof. Dr. Kambovski ise, Türkiye'nin en önemli kurumlarından biri olan TÜBİTAK ile protokol imzaladıkları için gururlu olduklarını söyledi. Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline geldiğini vurgulayan Kambovski, iki kurum arasındaki işbirliği sayesinde şimdiye kadar çok sayıda bilimsel konferans, araştırma projeleri organize edildiğini de sözlerine ekledi.

Fotoğraflar

15.04.2013