Genç Matematikçilerden Genç Balkan Matematik Olimpiyatı’nda Büyük Başarı

-A +A

Genç Balkan Matematik Olimpiyatı (JBMO); dünya ülkeleri arasında daha güçlü bağlar kurmayı, olimpiyata katılan ülkeler arasında matematik konusunda fikir alışverişini sağlamayı ve yetenekli öğrencilerin kendilerini ifade etme ve öğrencilere kendilerini geliştirme fırsatı vererek matematik alanındaki yeteneklerini desteklemeyi amaç edinen bir etkinliktir. Bu amaçla yıllardır düzenlenen olimpiyatın bu yıl yirmi beşincisi Moldova merkezli olarak çevrim içi platformda gerçekleştirildi. 

Ülkemizi temsilen TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları programı kapsamında seçilen Ortaokul Matematik Takımımızı oluşturan tüm öğrenciler üstün başarı göstererek madalya kazandılar. Öğrencilerimizden Mehmet Can Baştemir, İrem Gülce Yazgan ve Furkan Erden gümüş madalya; Batu Yalçın, Adil Enes Yılmaz ve Alperen İnan bronz madalya kazandı. Ayrıca Türkiye, 11 balkan ülkesi arasında üçüncü olmuştur.

Ülkemize bu büyük başarıyı yaşatan Ortaokul Matematik Takımı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine, başta Komite Başkanlarımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlere Ülkemize bu mutluluğu yaşattıkları için teşekkür ederiz.
 

02.08.2021 Olimpiyatlar