GENÇ BEYİNLER TÜBİTAK’I ZİYARET ETTİ

-A +A

Türkiye’nin çeşitli illerindeki liselerden seçilerek Ankara’ya gelen 45 başarılı öğrenci Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nu (TÜBİTAK) ziyaret etti.

Heyecanlı oldukları gözlenen gençler, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Etkinlik Destekleri Müdürü Müjdat Engin ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı (BİTO) Bilim ve Toplum Programları Müdürü Mustafa Orhan tarafından ağırlandı.

Hazırlanan sunumda; Kurumumuzun genel tanıtımı yanında Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı ile Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından yürütülen programlar hakkında detaylı bilgiler verildi. Özellikle lise öğrencilerine yönelik olan Ulusal Bilim Olimpiyatları ve Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirilen öğrenciler, TÜBİTAK burs ve destekleriyle ileriye yönelik ideallerini gerçekleştirebilmeleri için fikir alışverişinde bulundular.

Sohbet ortamında geçen etkinliklerin ardından öğrencilere yemek ikramı ve çeşitli hediyeler verildi. Ziyaretleriyle çok şey kazandıklarını ifade eden öğrenciler, Kurumumuza teşekkürlerini bildirdiler. 

01.02.2016