Genç Araştırmacılar, Nobel Ödüllü Bilim İnsanlarıyla Buluşuyor

-A +A

Almanya’da düzenlenecek olan 63. Lindau Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantısı’na Türkiye’deki üniversitelerin Kimya ve Kimya Mühendisliği alanından 6 genç araştırmacı katılıyor.

1951 yılında başlatılan Lindau Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantıları, güncel bilimsel konuları ve geleceğe yönelik araştırma alanlarını konu alarak Nobel ödüllü bilim insanları ile genç araştırmacıları ders, panel ve seminerler gibi çeşitli platformlarda buluşturuyor.

Etkinliğe Türkiye’den de genç araştırmacıların katılması amacıyla 2009 yılında TÜBİTAK ile Lindau Konseyi ve Vakfı arasında anlaşma imzalandı. Anlaşma kapsamında TÜBİTAK’ın başlattığı 2231-Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı ile toplantılara son 3 yıldır Türkiye’den lisans veya lisansüstü eğitimlerine devam eden öğrenciler ile doktora dereceli genç araştırmacılar katılıyor.

TÜBİTAK’ın Desteğiyle 6 Araştırmacı Almanya'ya Gidiyor

63. kez düzenlenecek olan Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantısı bu yıl 29 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında Almanya Lindau’da gerçekleştirilecek. Etkinliğe Türkiye’yi temsilen TÜBİTAK’ın desteklediği Kimya ve Kimya Mühendisliği alanından 6 genç araştırmacı katılıyor.

Toplantıya katılacak genç araştırmacılar şunlar:

  • Dilek Varışlı (Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri E. İleri Teknolojiler A.B.D.)
  • Doruk Ergöçmen (ODTÜ Fen-Edebiyat F. Kimya Bölümü)
  • Mehmet Zahmakıran (Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat F. Kimya Bölümü)
  • Muhammet Ü. Kahveci (Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji F. Kimya Bölümü)
  • Önder Metin (Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü)
  • Yiğit Altay (Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü)

2014 Toplantısı İçin Başvurular Ağustosta Başlayacak

Lindau Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantıları’nın 2014 etkinliğine katılmak isteyenler Ağustos - Eylül ayları içerisinde TÜBİTAK’a başvuruda bulunacak. Bu yılki başvurular Fizyoloji (Tıp) alanında alınacak.

02.07.2013