Fikri Mülkiyet Hukuku Semineri Düzenlendi

-A +A

TÜBİTAK Hukuk Hizmetleri Başkanlığı Fikri Haklar Birimi tarafından ilki düzenlenen “1. Fikri Mülkiyet Hukuku Semineri”, TÜBİTAK Başkanlık Binası Mustafa İnan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

TÜBİTAK bünyesindeki tüm enstitü, merkez ve birimlerden katılımın sağlandığı seminerde; hukukçular, akademisyenler, patent vekilleri ile Türk Patent Enstitüsü'nden patent ve marka uzmanları konuşmacı olarak yer aldı.

Seminerin açılış konuşmalarını Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanı Prof. Dr. Habip Asan yaptı.

Dört oturum olarak gerçekleştirilen seminerin, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen birinci oturumda; Av. Dr. Cahit Suluk, “Fikri Mülkiyet Haklarına Genel Bakış” ve Patent Vekili Erkan Sevinç, “Patent Kavramı ve Patentlenebilirlik Şartları” konulu sunumlarını paylaştılar.

TPE Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Yaşar’ın başkanlığındaki ikinci oturumda;  TPE Patent Uzmanı Serkan Özkan “Patent Tescil Prosedürü”, Patent ve Marka Vekili Murat Baybalı, “TÜBİTAK’ta Patent Tescilleri” hakkında bilgi verdi.

TÜBİTAK Fikri Haklar Birimi Müdürü Aydın Yurtseven’in başkanlığındaki üçüncü oturumda; Yrd. Doç. Dr. Özgür Öztürk, “Patent Hukukunda Hak Sahipliği” ve Patent Vekili Aydın Mutlu, “Patent Hukukunda Hükümsüzlük ve Tecavüz Analizleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

TÜBİTAK Hukuk Hizmetleri Başkan Vekili İsmail Kurul’un başkanlığını yaptığı son oturum da ise; Ankara 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi Hakimi Fethi Merdivan, “Telif Haklarına Genel Bakış”, Yargıtay Üyesi Dr. Adem Aslan, “Marka Korumasına Genel Bakış” ve TPE Marka Uzmanı Serap Tepe Balaban, “Marka Tescil Prosedürü” konularında sunumlarını yaptı.

24.12.2014