EUREKA 2013 İnovasyon Ödülleri Sahiplerini Buldu

-A +A

Pazar odaklı, kısa sürede ticarileşebilecek ürün ve süreçlerin geliştirilmesine yönelik Ar-Ge projelerinin desteklendiği uluslararası işbirliği platformu EUREKA Programında desteklenen 35 proje arasından finale kalan üç projenin ödüllendirildiği 2013 İnovasyon Ödülleri, 15 Mayıs günü Brüksel’de Saint-Anne Şatosu’nda verildi.

Birincilik ödülü, tıbbi atıklar kaynaklı çevresel sorunların önlenmesi ve atıkların daha ekonomik ve hızlı bir şekilde artırılmasına yönelik Euroenviron Omim projesine verildi. Proje ile üç farklı sıhhi atık çeşidinin artırılmasına yönelik sektör ihtiyaçları karşılanarak, çevresel olarak sürdürülebilir ve atık yakmaya göre daha ekonomik bir sistem geliştirildi. Proje uluslararası olarak ticarileşti.

KOBİ’ler için istihbarat yazılım sistemi projesi AlienVault ikincilik ödülüne ve 100Gbps Ethernet uygulama teknolojisi projesi 100GET ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. AlienVault projesi firmalar için beş alanda önemli istihbarat analizleri sağlayarak firmaların uzun dönem başarı ve karlılığını artırmayı hedefliyor. Proje ile istihbarat ve güvenlik analizi sunulan alanlar şu şekilde: varlık tespiti, kırılganlık değerlendirmesi, tehditlerin belirlenmesi, davranışsal izleme ve maliyet analizi. 100GET ise 100 Gbps Ethernet uygulama teknolojisi ile 21 yeni ürün geliştirerek, 56 patent aldı.

Ödül alan projeler, geliştirdikleri yüksek teknoloji kapasiteleri kadar ticarileşme başarıları ve birden fazla ülkede satışa çıkmaları ile de ön plana çıktı.

Proje sahiplerine ödülleri TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak tarafından verildi.

Fotoğraflar

17.05.2013