“Bu Benim Eserim” Ödül Töreni Düzenlendi

-A +A

“9. Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması: Bu Benim Eserim Final Sergisi ve Ödül Töreni”, MEB Şura Salonu’nda düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliğiyle organize edilen, Bu Benim Eserim Proje Yarışması’na bu yıl 81 ilden, 42 binden fazla proje ile başvuru yapıldı. Yarışmanın ödül töreni, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, davetliler ve finale kalan öğrencilerin katılımıyla Ankara’da yapıldı.

MEB Şura Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Bakan Avcı, çalışmaya ilginin her geçen yıl artmasının kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti. Avcı, milletin daha bayındır bir geleceğe kavuşması adına yüklendikleri misyonu yerine getirmek amacıyla çocukların ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmeleri ve geleceğe hazırlanmaları için çalışmalarını güçlendirerek devam etmeye gayret gösterdiklerini vurguladı. Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yarışma güzel. Çünkü çocuklarımızın merak duygusunu önemsediğimizi, merak duygusuna değer verdiğimizi gösteriyor. Bu sadece bizim kültürümüzde değil bütün kültürlerde yeni olan bir gelişme. Yani merakın, özellikle çocuk merakının önemsenmesi ve değerlendirilmesi böyle kolay gelinmiş bir aşama değil. Hemen her kültürde fazla merak etmenin, fazla kurcalamanın iyi olmadığına dair atasözleri var. Biz genelde kendimizdekini görüyoruz. Ama yabancılarda da var. İngilizce'de 'Merak kediyi öldürdü' diye bir tabir var. 'Fazla kurcalama', 'Eski köye yeni adet getirme' bağlamında üretilmiş sözler var. Bu yarışmalar, 9 yıldan beri bunu kırıyor ve çocuklardan çok güzel karşılık görüyor.”

Bakan Avcı, projeye geçen emeklerinden dolayı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık’a, TÜBİTAK yetkililerine, danışman öğretmenlere ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Bakan Avcı, konuşmasının ardından jüride görev alanlara plaketlerini verdi. Daha sonra projeye başvurarak matematik ve fen bilimleri alanlarında dereceye giren 100 öğrenciye katılım belgeleri ve tabletleri ile danışman öğretmenlere plaketleri, Bakan Avcı, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak ile Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık tarafından verildi.

08.05.2014