Balkan Matematik Olimpiyatı’nda Öğrencilerimizden Büyük Başarı!

-A +A

TÜBİTAK "2202-Bilim Olimpiyatları Programı" kapsamında uluslararası ve bölgesel matematik olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmek üzere seçilen 6 öğrencimiz, 37. Balkan Matematik Olimpiyatı’ndan madalyalarla döndüler.

1-5 Kasım 2020 tarihlerinde Romanya merkez olmak üzere çevrim içi olarak düzenlenen 37. Balkan Matematik Olimpiyatı’nda öğrencilerimiz 2 Altın, 3 Gümüş ve 1 Bronz Madalya kazanarak, büyük bir başarıya imza attılar.

Toplamda 18 ülkeden 108 öğrencinin katıldığı olimpiyatta, ülke toplam puanlarına göre takımımız 170 puan alarak resmi ülkeler arasında genel sıralamada 3. oldu.

Ülkemizi temsil eden ekipte yer alan Ahmed Said Gençkol ve Hayrettin Eren Yıldız Altın madalya; Ahmet Çağdaş Girit, Emirhan Yağcıoğlu ve Mehmet Koca Gümüş madalya, Yusuf Kağan Çiçekdağ ise Bronz madalya kazanarak bizleri gururlandırdılar.

Başarılarıyla göz dolduran ve bizlere bu gururu yaşatan tüm alanlardaki olimpiyat takımı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine, başta komite başkanlarımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlere teşekkür ediyoruz.

05.11.2020